Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο λόγος που πρασίνισε η πισίνα των καταδύσεων στο Ρίο

Αυτός είναι ο λόγος που πρασίνισε η πισίνα των καταδύσεων στο Ρίο

Ένα από τα εξωαγωνιστικά θέματα που έχουν απασχολήσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το... πράσινο χρώμα της πισίνας στο άθλημα των καταδύσεων. Πολλοί, ανάμεσα τους και οι αθλητές, αναρωτήθηκαν εάν τα νερά ήταν κατάλληλα για να μπορέσουν να βουτήξουν. Φυσικά οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα και το νερό είναι απολύτως κατάλληλο. Αυτό που δεν μας έλεγαν όμως είναι ο λόγος που το νερό δεν είχε το φυσιολογικό χρώμα που έπρεπε...

Ένα από τα εξωαγωνιστικά θέματα που έχουν απασχολήσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το… πράσινο χρώμα της πισίνας στο άθλημα των καταδύσεων.

Πολλοί, ανάμεσα τους και οι αθλητές, αναρωτήθηκαν εάν τα νερά ήταν κατάλληλα για να μπορέσουν να βουτήξουν. Φυσικά οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα και το νερό είναι απολύτως κατάλληλο.

Αυτό που δεν μας έλεγαν όμως είναι ο λόγος που το νερό δεν είχε το φυσιολογικό χρώμα που έπρεπε…

Αυτό έγινε επιτέλους γνωστό, αφού η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία κολύμβησης (FINA) εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο ότι «οι δεξαμενές νερού ξέμειναν από μερικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία επεξεργασίας του», με αποτέλεσμα να προκληθεί: «άνοδος του pH του νερού που ξεφύγει από τα λογικά πλαίσια και έτσι να προκαλέσει αποχρωματισμό».

Παρ’όλα αυτά και η FINA διαβεβαιώνει ότι το νερό είναι κατάλληλο για τους αθλητές, ενώ και οι διοργανωτές κατέστησαν σαφές ότι το χρώμα της πισίνας θα ξαναγίνει μπλε πολύ σύντομα.

Βέβαια αντίθετη άποψη έρχεται από κάποιους χρήστες στα social media, οι οποίοι λένε πως αντί να γίνεται μπλε η πισίνα των καταδύσεων, γίνεται πράσινη και η πισίνα που πόλο, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024