Στο τελικό στάδιο έχουν μπει οι δοκιμές εξέλιξης του νέου MINI Countryman. H τρίτη κατά σειρά γενιά του συμπαγών διαστάσεων crossover πρόκειται να υιοθετήσει τις προδιαγραφές των νεότερων μοντέλων της βρετανικής φίρμας, «πατώντας» πάνω στην πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία UKL.

Η νέα πλατφόρμα θα φέρει και νέους κινητήρες στην γκάμα του Countryman, αφετητία της οποίας θα αποτελέσουν τα τρικύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel χωρητικότητας 1,5 λίτρων.

Οι δίλιτροι-τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel θα εφοδιάζουν τις εκδόσεις Cooper S και Cooper SD αντιστοίχως, ενώ το τρίτης γενιάς Countryman θα γίνει το πρώτο MINI που θα αποκτήσει και plug-in υβριδική έκδοση.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του, οι αλλάγες στις εξωτερικές επιφάνειες του αμαξώματος δεν πρόκειται να είναι θεαματικές, καθώς οι όποιοι νεωτερισμοί προκύψουν δεν θα αμφισβητίσουν τη γνώριμη εικόνα του αυτοκινήτου.

Ουσιαστικότερες, ενδεχομένως, θα είναι οι αλλαγές στον θάλαμο επιβατών, ο οποίος θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τη δυνατότητα διαμόρφωσής του και χωρίς αμφιβολία αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

AUTOMEDIA