Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμένη γη η βόρεια Εύβοια, τεράστια η οικολογική καταστροφή

Καμένη γη η βόρεια Εύβοια, τεράστια η οικολογική καταστροφή

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους της περιοχής, που ήδη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει ελεγχθεί και την Τρίτη δεν υπήρξαν ενεργά μέτωπα.


Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει οριοθετηθεί – ελεγχθεί, καθώς την Τρίτη δεν υπήρξαν ενεργά μέτωπα και αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν.{{{ map }}}

Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν και θα παραμείνουν και για τα επόμενα 24ωρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (60 πυροσβεστικά οχήματα και 300 πυροσβέστες) για την πλήρη κατάσβεσή της.

Στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν συνολικά 18 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό).

Στα πλαίσια της στρατηγικής για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς διανοίχθηκαν με τη συνδρομή των δασικών υπηρεσιών, αντιπυρικές ζώνες σε καίρια σημεία, ώστε να διασφαλιστεί η μη επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα δάση, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Και επίσημα την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ροή των κονδυλίων που θα παρασχεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τόσκα, ο δήμαρχος Λίμνης, Χρήστος Καλυβιώτης, τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή του στο σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο είναι πυρκαγιά μικρής έκτασης, που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης σε σημείο με ξερά χόρτα, σε παράδρομο της Αττικής οδού, στο ύψος της εξόδου προς Κορωπί. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Κατά το τελευταίο 12ωρο (έως τις 18:00 το απόγευμα), οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα ανήλθαν σε 30.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024