Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Afterlov» του Στ.Πάσχου στο φεστιβάλ του Λοκάρνο που ξεκινά την Τετάρτη

Το «Afterlov» του Στ.Πάσχου στο φεστιβάλ του Λοκάρνο που ξεκινά την Τετάρτη

...

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του έμπειρου στις μικρού μήκους ταινίες Στέργιου Πάσχου, «Άφτερλωβ» (με αγγλικό τίτλο «Afterlov») θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο που ξεκινά την Τετάρτη.

Η ταινία του Στ.Πάσχου με πρωταγωνιστές τους Χάρη Φραγκούλη και Ηρώ Μπέζου θα προβληθεί στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών (Concorso Cineasti del Presente) του Φεστιβάλ.

Ο Πάσχος φέρνει ξανά μαζί το ζευγάρι της μικρού μήκους ταινίας του «Ο Έλβις Είναι Νεκρός» και αφηγείται μία καλοκαιρινή ιστορία.

Ένα καλοκαίρι, ο 30χρονος Νίκος πίνει κοκτέιλ δίπλα σε μία πισίνα στα Βόρεια Προάστια. Η πισίνα δεν είναι δική του αλλά ενός φίλου του που έχει ζητήσει να προσέχει το σπίτι και το σκύλο του για τις ημέρες των διακοπών. Ο Νίκος καλεί στο σπίτι την πρώην σύντροφό του, τη Σοφία, την οποία αποφασίζει να κλειδώσει στο στούντιο του σπιτιού μέχρι να του πει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν.

Η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ στις 8 Αυγούστου.

Εκτός από το Afterlov, στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο συμμετέχει άλλη μία ελληνική παραγωγή. Πρόκειται για μία ελληνο-βουλγαρική συμπαραγωγή και συγκεκριμένα για την νέα ταινία των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλχάνοφ, των οποίων το σκηνοθετικό ντεμπούτο «Το Μάθημα» είχε εντυπωσιάσει και είχε φτάσει μέχρι την τριάδα των βραβείων LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η νέα ταινία των δύο σκηνοθετών, Glory, συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό. Στην ταινία βλέπουμε τον Τσάνκο Πέτροφ, έναν φτωχό εργάτη να βρίσκει εκατομμύρια λεβ στις γραμμές του τρένου. Ο Πέτροφ αποφασίζει να τα παραδώσει στις Αρχές, οι οποίες ως αντάλλαγμα του χαρίζουν ένα νέο ρολόι… το οποίο σταματά να δουλεύει. Η ταινία αφηγείται την προσπάθεια του Πέτροφ να αποκτήσει πάλι το παλιό του ρολόι και την αξιοπρέπειά του.

Η ταινία είναι συμπαραγωγή της ελληνικής εταιρείας Graal.

Το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο διαρκεί από τις 3 έως τις 13 Αυγούστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024