Μια πλήρως εξοπλισμένη Mercedes-Benz E55 ΑΜG Estate του 1998 η οποία περιήλθε στα χέρια ενός εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Βερολίνο, διατίθεται προς πώληση για σχεδόν αστρονομικό ποσό μιας και στους προηγούμενους ιδιοκτήτες της συγκαταλέγεται ο Michael Schumacher.

Για την ακρίβεια, η τιμή που ζητά ο βερολινέζος έμπορος είναι 119.950 ευρώ, ποσό σχεδόν δεκαπλάσιο από ότι θα κόστιζε ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο χωρίς… διάσημο ιδιοκτήτη στο ενεργητικό του.

Για την ιστορία, 0 M. Schumacher την αγόρασε στην τρίτη σεζόν του με την Scuderia Ferrari εξ ου και τα δύο αυτοκόλλητα Ferrari που έχουν ξεμείνει στο ταμπλό της συλλεκτικής Mercedes-Benz.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις συστάσεις του εμπόρου πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με πολλά εξοπλιστικά έξτρα μεταξύ των οποίων σύστημα πλοήγησης με λειτουργία φωνητικού ελέγχου, ηλιοροφή και δερμάτινο σαλόνι Designo. Σύμφωνα με τον ίδιο έχει διανύσει συνολικά 198.000 χιλιόμετρα, συνοδεύεται από βιβλίο service και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Όπως και να έχει με την κατάσταση, τον εξοπλισμό του ή τους 354 ίππους του AMG κινητήρα του, είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απευθύνεται σε μανιακούς συλλέκτες με δεδομένη την υπερβολική τιμή του και για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ο βερολινέζος να εισπράξει το αντίτιμο που ζητά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο έμπορος έχει αποκτήσει το αυτοκίνητο σε τιμή που δεν υπερβαίνει το μέσο όρο της αγοράς οπότε ακόμα και στην περίπτωση που βρει απέναντι του έναν σκληρό διαπραγματευτή, δεν πρόκειται να βγει «χαμένος».

auto.in.gr