Συνέχεια στην εξαιρετική παράδοση που διατηρεί τα τελευταία χρόνια στην πίστα του Sachsenring έδωσε ο M. Marquez κατακτώντας για τέταρτη συνεχή χρονιά την pole position του γερμανικού grand prix.

Ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος δεν βρήκε καμία ουσιαστική αντίσταση από τους βασικούς ανταγωνιστές του, βλέποντας τον J. Lorenzo να πέφτει όχι μία αλλά δύο φορές κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών και να μένει στην 11η θέση και τον V. Rossi  να κατατάσσεται στην τρίτη θέση πίσω από τον H. Barbera.

Μάλιστα ο «Γιατρός» από καθαρή τύχη κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη σειρά του grid, καθώς ο D. Petrucci σημείωσε την ίδια ακριβώς επίδοση με τον Ιταλό, μένοντας παρόλα αυτά στην τέταρτη θέση καθώς ο δεύτερος καλύτερος χρόνος του αναβάτη της Pramac Ducati ήταν χειρότερος από εκείνον του V. Rossi.

 Πέρα από τον D. Petrucci, στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθεί και ο P. Espargaro, ο οποίος σημειώνοντας την Πέμπτη καλύτερη επίδοση της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών κράτησε πίσω του τόσο M. Vinales όσο και τον A. Dovizioso. Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι A. Espargaro, A. Iannone και D. Pedrosa.

auto.in.gr