Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Είμαι υπερήφανος για την αντιφασιστική συνείδηση του γιου μου

Σκουρλέτης: Είμαι υπερήφανος για την αντιφασιστική συνείδηση του γιου μου

«Είμαι βαθιά υπερήφανος για την αντιναζιστική και αντιφασιστική συνείδηση του γιου μου», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στις επιθέσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής σχετικά με τη σύλληψη του γιου του έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.

«Είμαι βαθιά υπερήφανος για την αντιναζιστική και αντιφασιστική συνείδηση του γιου μου», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του σχεδίου νόμου για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, απαντώντας στις επιθέσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής σχετικά με τη σύλληψη του γιου τού υπουργού στο πρόσφατο περιστατικό έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.

«Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε το γεγονός, δεν θέλησα να παρέμβω, ούτε δημόσια, ούτε με άλλο τρόπο, ακριβώς γιατί αυτό θα αποτελούσε μεροληπτική αντιμετώπιση του γιου μου, του οποίου ο πατέρας τυχαίνει να είναι υπουργός» είπε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ χαρακτήρισε «κατευθυνόμενα» και «μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα», πολλά από όσα γράφτηκαν, «κυρίως στο διαδίκτυο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Προφανώς δεν περιμένω από μεριά της Χρυσής Αυγής οποιαδήποτε ευαισθησία γύρω από ζητήματα δικαιωμάτων, προσωπικών δεδομένων, χάνει κανείς τον χρόνο του να απευθύνεται προς αυτή την πλευρά» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και κατέληξε: «Όταν ακούω τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή, μου έρχονται στο νου τα λόγια του μάρτυρα στη δίκη του Φύσσα και φίλο του Παύλου Φύσσα την φράση ότι «έκαναν σαν κτήνη».

Αναφερόμενος στην απόσυρση του άρθρου 50, το οποίο αφορά αποκλειστικά την απαγόρευση των εξαιρέσεων δόμησης εκατέρωθεν των εθνικών και επαρχιακών οδών σε γη υψηλής παραγωγικότητας, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η διάταξη για τη μη δόμηση σε γη υψηλής παραγωγικότητας αποσύρεται, προκειμένου να εμπλουτισθεί, και να υπάρξουν αποσαφηνίσεις σε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ασάφεια που υπάρχει για τα ζητήματα των χρήσεων γης και της χωροταξίας, καθώς και από τη διαχρονική έλλειψη ενός ουσιαστικού και εμπεριστατωμένου χωρικού σχεδιασμού στην χώρα μας.

«Δεν παραιτούμαστε από την προστασία της παραγωγικής γης, αντίθετα θα την επεξεργασθούμε, ώστε η ρύθμιση να επανέλθει με διατάξεις προστασίας της καλλιεργήσιμης γης και όχι μόνο σε αυτές τις ζώνες, με λογικές εξαιρέσεις, όπως είναι οι αγροτικές αποθήκες τα καταλύματα και μεταβατικές διατάξεις. Δεν θέλουμε πολίτες που να αισθάνονται ότι αδικούνται, αλλά θέλουμε παράλληλα να υπηρετήσουμε τους στόχους που αποτελούν και το κίνητρο αυτής της τροπολογίας», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία παρατείνεται για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης για τη διατήρηση της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη, έως και δυο μήνες από την δημοσίευση του νόμου. Η διάταξη δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό αγροτών που δεν είχαν υποβάλει δήλωση έως τις 31.3.2016 που έληξε η αρχική προθεσμία, να πιστοποιήσουν την ιδιότητά τους και να ενταχθούν στο μητρώο αγροτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024