Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μην εγκαταλείπετε τον τόπο σας, λέει στους ακρίτες ο Αρχιεπίσκοπος

Μην εγκαταλείπετε τον τόπο σας, λέει στους ακρίτες ο Αρχιεπίσκοπος

«Από όλα τα αγαθά το αγαθότερο, από όλα τα όμορφα το ομορφότερο» χαρακτήρισε την πατρίδα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την Σαμοθράκη, από όπου έστειλε μήνυμα στους ακρίτες της χώρας να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους και έκκληση στην Πολιτεία «να τους προσφέρει τα αυτονόητα, δηλαδή, καλύτερες υπηρεσίες υγείας και συγκοινωνίες».

«Από όλα τα αγαθά το αγαθότερο, από όλα τα όμορφα το ομορφότερο» χαρακτήρισε την πατρίδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, από την Σαμοθράκη, από όπου έστειλε μήνυμα στους ακρίτες της χώρας να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους και έκκληση στην Πολιτεία «να τους προσφέρει τα αυτονόητα, δηλαδή, καλύτερες υπηρεσίες υγείας και συγκοινωνίες».

«Πολλά χρόνια ήθελα να βρεθώ στο πιο ακραίο βορειοανατολικό σύνορο της χώρας μας και με τη χάρη του Θεού σήμερα βρίσκομαι εδώ κοντά σας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέπτεται τη Σαμοθράκη.

Στη Χώρα τον υποδέχθηκαν κάτοικοι και τα παιδιά των σχολείων που τον καλωσόρισαν με ύμνους και τραγούδια για το καλωσόρισμα.

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης στην Παλαιόπολη και το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου και ξεναγήθηκε στα μνημεία του νησιού.

Toν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνοδεύουν στη Σαμοθράκη οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτης και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024