Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους τελικούς του 14ου Imagine Cup οι Amanda κατά του bullying

Στους τελικούς του 14ου Imagine Cup οι Amanda κατά του bullying

Ο Βασίλης Μπαλτατζής, η Μαργαρίτα Μπίντση, ο Γιώργος Σχινάς και ο Ηλίας Χρυσοβέργης, με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορα τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν ένα χώρο συναισθημάτων, στον οποίο ο χρήστης περιηγείται με στόχο να αυξηθεί η ενσυναίσθηση, η αυτοπεποίθηση και η ευαισθητοποίησή του για το πρόβλημα του bullying. Με αυτό, θα ταξιδέψουν στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ για να ξεπεράσουν 34 άλλες ομάδες στα Imagine Cup World Finals.

Ο Βασίλης Μπαλτατζής, η Μαργαρίτα Μπίντση, ο Γιώργος Σχινάς και ο Ηλίας Χρυσοβέργης, με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορα τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν ένα χώρο συναισθημάτων, στον οποίο ο χρήστης περιηγείται με στόχο να αυξηθεί η ενσυναίσθηση, η αυτοπεποίθηση και η ευαισθητοποίησή του για το πρόβλημα του bullying. Για να το επιτύχουν δημιούργησαν μια εφαρμογή εικονικής και προσαυξημένης πραγματικότητας, στο περιβάλλον της οποίας προβάλλονται κατάλληλες εικόνες και βίντεο. Με το Amanda app -αφιερωμένο στην 15χρονη Αμαντα Τοντ που αυτοκτόνησε- θα ταξιδέψουν στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ για να διακρθούν ανάμεσα σε 34 άλλες ομάδες στα Imagine Cup World Finals.

  • Περισσότερα για το Amanda Project δημοσιεύονται στη διεύθυνση http://amandaproject.net/

Τα μέλη της ομάδας είναι φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα Imagine Cup World Finals, που θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου και θα κορυφωθούν στις 29 Ιουλίου του 2016. Οι φοιτητές θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες – Innovation, Games, και World Citizenship – διεκδικώντας τον τίτλο του 2016 Imagine Cup Champion, το χρηματικό έπαθλο των $50,000 καθώς και συμμετοχή σε μια ιδιωτική συνεδρία mentoring με τον CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

tech.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024