Στην προτελευταία ειδική διαδρομή του Ράλλυ Πολωνίας έμελλε να κριθεί η μάχη που έδιναν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου οι Tannak, Mikkelsen και Paddon.

Αν και ο O. Tannak είχε δημιουργήσει, μετά και την ολοκλήρωση των ειδικών διαδρομών του Σαββάτου, μια απόσταση ασφαλείας από τον A. Mikkelsen, ένα λάθος του Εσθονού ήταν αρκετό για να του στερήσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Η απώλεια των 40 δευτερολέπτων εξαιτίας ενός κλαταρισμένου ελαστικού έριξε τον O. Tanak στη δεύτερη θέση, φέρνοντας στην κορυφή της κατάταξης τον A. Mikkelsen ο οποίος και πανηγύρισε επί πολωνικού εδάφους τη δεύτερη νίκη της καριέρας του.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο H. Paddon βάζοντας τέλος στις επεισοδιακές εγκαταλείψεις του και επιστρέφοντας στο βάθρο μετά από δύο αγώνες.

Μάλιστα ο Αυστραλός οδηγός της Hyundai κατάφερε να κρατήσει πίσω τα δύο μεγαλύτερα ονόματα του θεσμού. Τον J. Latvala που τερμάτισε στην τέταρτη θέση και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή S. Ogier που είδε την καρό σημαία από την έκτη θέση.

Για μία ακόμα φορά, πάντως, ο Αλσατός ήταν ο ταχύτερος όλων στην powerstage κατακτώντας τους επιπλέον βαθμούς που χαρίζει η επικράτηση σε αυτή και συντηρώντας το προβάδισμα ασφαλείας που διαθέτει στον πίνακα της βαθμολογίας.

Την πρώτη δεκάδα του Ράλλυ Πολωνίας συμπλήρωσαν οι Breen, Ostberg, Camilli και Suninen.

PosDriverTeamCarGap
1Andreas Mikkelsen, A.J.SynnevaagVolkswagen Motorsport IIVolkswagen2h37m34.4s
2Ott Tanak, R.MolderDMACK World Rally TeamFord26.2s
3Hayden Paddon, J.KennardHyundai MotorsportHyundai28.5s
4Thierry Neuville, N.GilsoulHyundai MotorsportHyundai29.3s
5Jari-Matti Latvala, M.AnttilaVolkswagen MotorsportVolkswagen33.8s
6Sebastien Ogier, J.IngrassiaVolkswagen MotorsportVolkswagen40.3s
7Craig Breen, S.MartinAbu Dhabi Total WRTCitroen2m01.4s
8Mads Ostberg, O.FloeneM-Sport World Rally TeamFord3m04.6s
9Eric Camilli, B.VeillasM-Sport World Rally TeamFord5m23.1s
10Teemu Suninen, M.MarkkulaTeam OrecaSkoda5m53.3s

auto.in.gr