Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί τον Τομ Χανκς στο «Sully»

Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί τον Τομ Χανκς στο «Sully»

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού σινεμά -και οι δύο με βραβεία Όσκαρ στις τσέπες τους- συναντιούνται. Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί τον Τομ Χανκς σε μία αληθινή ιστορία που αφηγείται πώς ένας πιλότος κατάφερε να σώσει 154 επιβάτες προσυδατώνοντας το αεροπλάνο της US Airways στον ποταμό Χάντσον.

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού σινεμά -και οι δύο με βραβεία Όσκαρ στις τσέπες τους- συναντιούνται. Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί τον Τομ Χανκς σε μία αληθινή ιστορία που αφηγείται πώς ένας πιλότος κατάφερε να σώσει 154 επιβάτες προσυδατώνοντας το αεροπλάνο τηυς US Airways στον ποταμό Χάντσον.

Η ταινία «Sully» αφηγείται την ιστορία της ζωής του καπετάνιου Τσέσλι «Σάλι» Σάλενμπέργκερ, που έγινε ήρωας για όλη τη χώρα, όταν προσγείωσε το ακινητοποιημένο τζετ στον Ποταμό Χάντσον, σώζοντας τις ζωές όλων των επιβατών.

Λίγο μετά την απογείωση του αεροπλάνου της US Airways από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια και ενώ οι δύο κινητήρες είχαν σταματήσει να λειτουργούν εξαιτίας πρόσκρουσης σε σμήνος πουλιών, ο πιλότος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον ποταμό Χάντσον σαν υδάτινο διάδρομο προσγείωσης, καθώς έκρινε ότι δεν θα προλάβαινε να επιστρέψει στο Λα Γκουάρντια, αλλά ούτε και να προσγειωθεί στο Τετέρμπορο.

Το σενάριο της ταινίας είναι του Τοντ Κομαρνίκι και είναι βασισμένο στο βιβλίο, «Highest Duty: My Search for What Really Matters», των Σάλενμπέργκερ και Τζέφρι Ζόσλοου.

Η ταινία δεν μένει στο κατόρθωμα της ασφαλούς προσγείωσης του jumbo jet στο νερό, το οποίο άφησε με κομμένη την ανάσα τους θεατές σε όλο τον κόσμο, αλλά αφηγείται τις δραματικές στιγμές που εκτυλίσσονταν στο παρασκήνιο και που θα μπορούσαν να στοιχήσουν την φήμη και δουλειά του πιλότου.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Τομ Χανκς («Philadelphia». «Forrest Gump»). Δίπλα του η τρις υποψήφια για Όσκαρ, Λόρα Λίνεϊ («Savages», «Kinsey», «You Can Count on Me»), η Άννα Γκαν («Breaking Bad») και ο Άαρον Έκχαρτ («Thank You for Smoking». «The Dark Knight»).




* Η ταινία θα προβάλλεται από τις 8 Σεπτεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες, σε διανομή Tanweer.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024