Καμβύση Αναστασία

Οργιάζουν οι φήμες γύρω από το θυελλώδη διαζύγιο της Άμπερ Χερντ από τον Τζόνι Ντεπ, ένα διαζύγιο που ζήτησε η ίδια μετά από 15 μόλις μήνες γάμου, σκιαγραφώντας μάλιστα το πορτρέτο ενός βίαιου, λεκτικά και σωματικά, συντρόφου.
Αμέσως δημιουργήθηκαν δύο στρατόπεδα: πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν την Άμπερ για σκηνοθετημένη πράξη και εμπάθεια (εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μώλωπες που προκάλεσε εκσφενδονισμένο iphone και ζήτησε και πέτυχε διαταγή δικαστή που δεν επιστρέπει στον Τζόνι να την πλησιάσει), ενώ άλλοι τόσοι στάθηκαν στο πλευρό άλλης μίας κακοποιημένης γυναίκας από τον διάσημο σταρ σύζυγό της.
Εντάξει, γελάσαμε (πικρά) με ορισμένα σχόλια στα social media:
«Μήπως οι λεσβίες φίλες της Άμπερ την έβαλαν να χωρίσει τον Τζόνι;» αναρωτήθηκε κουτσομπολίστικο site, για να εισπράξει πληρωμένη απάντηση από χρήστη του twitter: «Μήπως οι στρέιτ φίλοι του Τζόνι τον έβαλαν να δείρει την Άμπερ».
Πέρα από τα αστεία όμως , διάφοροι φίλοι του Ντεπ όπως ο κωμικός Νταγκ Στάνχοουπ, δήλωσαν ότι η Άμπερ το έχει στήσει όλο αυτό και εκβίαζε τον Τζόνι ότι αν δεν πάει με τα νερά της, θα τον διασύρει. Εκείνος, λένε, ήξερε τι ερχόταν προς το μέρος του και ότι δεν μπορούσε να τη σταματήσει.
Τι να συμβαίνει στα αλήθεια; Ό,τι συμβαίνει στο Χόλιγουντ κάθε φορά που κάποιος φωνάζει λύκος. Κανείς δεν τον πιστεύει παρά μόνο όταν περάσουν πολλά πολλά χρόνια κι έχουν όλοι γεράσει και μπορούν πια να βγάλουν σκελετούς από λύκους ή και πρόβατα από τις ντουλάπες τους.
Η πλευρά Ντεπ αρνείται φυσικά τα περιστατικά κάθε μορφής βίας.
Εμείς, θα σταθούμε στη δήλωση της Βανέσα Παραντί, συντρόφου του επί δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια και μητέρας των παιδιών του.
«Ο Τζόνι δεν ήταν ποτέ βίαιος και αυτές οι κατηγορίες μου φαίνονται εξωφρενικές».
Όταν μιλάει έτσι για κάποιον η γυναίκα που αυτός παράτησε ή λέει αλήθεια ή τον αγαπάει τόσο πάρα πολύ. Τις δηλώσεις της μαμάς συμπλήρωσε η κόρη Λίλι Ρόουζ, που πόσταρε φωτογραφία του μπαμπά της στο instagram γράφοντας ότι «Ο Μπαμπάς μου είναι ο πιο τρυφερός άνθρωπος που ξέρω, ήταν πάντα ένας υπέροχος πατρέρας για μένα και τον μικρό αδερφό μου και όποιος τον ξέρει, ξέρει ότι αυτό που γράφω είναι αλήθεια». Στη συνέχεια η Λίλι Ρόουζ πόσταρε και σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού People με δηλώσεις αστυνομικού του Λος Άντζελες που έσπευσε στην οικία Ντεπ-Χερντ μετά από την κλήση της δεύτερης, αλλά δεν βρήκε αρκετά στοιχεία για να συνεχίσει την έρευνα περί κακοποίησης.
Διάφοροι μεγάλοι, μικροί και μεσσαίοι σταρ διάλεξαν στρατόπεδα. Οι περισσότεροι πάντως λένε ότι ο Τζόνι είναι καλό παιδί και καθόλου βίαιος.  
Σε κάθε περίπτωση, εμείς καταδικάζουμε την ενδοοικογενειακή βία, ελπίζουμε το κορίτσι και ο σταρ -με τον οποίο πολλές από εμάς μεγάλωσαν- να μην μαλλιοτραβηχτούν δημόσια κι ευχόμαστε να λάμψει η αλήθεια.
Α, και παγκόσμια ειρήνη.

woman.in.gr