Σύγχρονο παραθεριστικό κέντρο με έντονη τουριστική κίνηση και θαυμάσιες, εκτεταμένες παραλίες, ο Άγιος Ιωάννης Πηλίου είναι το επίνειο του Αγίου Δημητρίου, χωριού αγκαλιασμένου από πυκνή βλάστηση, με θέα στο Αιγαίο πέλαγος.

Εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ μπαρ, ξενοδοχειακές μονάδες και πάσης φύσεως καταστήματα, που απλώνονται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, συγκροτούν την τουριστική υποδομή του Αγίου Ιωάννη, που ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολυάριθμων παραθεριστών.

Στο μικρό λιμάνι, στο βόρειο άκρο του οικισμού, δένουν βάρκες, αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη.

Σημεία αναφοράς αποτελούν η εκκλησία της Ανάληψης, η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (άλλοτε καθολικό μονής), στην οποία οφείλει την ονομασία του ο οικισμός, και το γεφύρι, στη διαδρομή προς την παραλία Παπά Νερό.

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη και οι γειτονικές παραλίες Πλάκα (προς βορράν) και Παπά Nερό (προς νότον), χωρίς καμία αμφιβολία από τις ωραιότερες του Πηλίου, προσφέρονται για απολαυστικές βουτιές στα καθάρια νερά του Αιγαίου.

Εξάλλου, οι φυσιολάτρες και οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες περιπατητικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ιωάννη.