Μια απολύτως πειστική εμφάνιση πραγματοποίησε στο Ράλλυ Πορτογαλίας ο K. Meeke, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Ο Βρετανός οδηγός της Citroen βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης μετά τη δεύτερη ειδική διαδρομή της Παρασκευής όπου και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε ο A. Mikkelsen μετά το κλατάρισμα που είχε ο S. Ogier το πρωί της Κυριακής.

Ο Αλσατός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση μένοντας για τρίτο συνεχή αγώνα χωρίς νίκη, κέρδισε την υπερειδική διαδρομή του αγώνα και τους επιπλέον βαθμούς που χαρίζει η επικράτηση σε αυτή.

Στην τέταρτη θέση κατάφερε να τερματίσει ο D. Sordo με το Hyundai i20. Η κορεατική ομάδα είχε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο, καθώς μετά την έξοδo του Paddon στην πέμπτη ειδική διαδρομή του Ράλλυ Πορτογαλίας, το i20 του Aυστραλού τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Έκπληξη αποτελεί η παρουσία του E. Camilli με το Ford Fiesta της M Sport στην πέμπτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τον L. Latvala που στάθηκε για μια ακόμα φορά άτυχος καθώς ένα πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του VW Polo R WRC δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από το πλασάρισμά του εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας.

1Kris MeekeAbu Dhabi Total WRTCitroen3h59m01.0s
2Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen29.7s
3Sebastien OgierVolkswagen MotorsportVolkswagen34.5s
4Dani SordoHyundai MotorsportHyundai1m37.1s
5Eric CamilliM-Sport World Rally TeamFord4m01.6s
6Jari-Matti LatvalaVolkswagen MotorsportVolkswagen4m06.9s
7Mads OstbergM-Sport World Rally TeamFord6m53.6s
8Martin ProkopJipocar Czech National TeamFord10m24.1s
9Pontus TidemandSkoda MotorsportSkoda11m45.2s
10Nicolas Fuchs Skoda13m14.0s

 

auto.in.gr