Το βαριά καμουφλαρισμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε αμερικανικό έδαφος κοντά στην έδρα της Chrysler αποτελεί την νέα γενιά ενός από τα εμβληματικότερα μοντέλα της Jeep και η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της εντός του 2017.

Επί του παρόντος, με δεδομένη την επιμέλεια των μηχανικών της αμερικανικής φίρμας στην τεχνική του καμουφλάζ η προσπάθεια εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων για τη σχεδίαση είναι μάλλον ανέφικτη, ωστόσο αυτό που θα πρέπει να συγκρατήσει κανείς είναι ότι η Jeep θα ακολουθήσει μια εξελικτική προσέγγιση στην εμβληματική εικόνα του Wrangler.

Kοινώς το αμερικανικό SUV δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από την αισθητική που το ανέδειξε και το κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος, διαθέτοντας ένα πιο μακρύ καπό και επιμηκυμένο μπροστινό τμήμα, αλλά και διαφορετικούς θόλους μπροστά όπως αφήνει να διαφανεί το βαρύ καμουφλάζ.

Όπως και να έχει με τη σχεδίαση οι μεγαλύτερες αλλαγές αναμένονται πίσω από αυτήν καθώς το νέο Wrangler αναμένεται να αυξήσει τις ποσότητες αλουμινίου στην κατασκευή του προς όφελος ενός σημαντικά χαμηλότερου συνολικού βάρους.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ένας V6 Pentastar από το οπλοστάσιο της Chrysler ο οποίος θα συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, ωστόσο για πρώτη φορά το Wrangler θα περιλάβει στις επιλογές του και ένα V6 diesel κινητήρα με χωρητικότητα 3,0 λίτρων.

Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό από το επιχειρηματικό πλάνο των Fiat-Chrysler εκτός από τους νέας γενιάς συμβατικούς κινητήρες με τους οποίους θα εξοπλίζεται, το Wrangler θα διατεθεί και σε υβριδικές εκδόσεις οι οποίες σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες νέες προδιαγραφές του αναμένεται να εξασφαλίσουν πρωτόγνωρη αποδοτικότητα για το SUV μοντέλο.

Επίσης, όπως έχουν δηλώσει επανειλημμένα στελέχη της Jeep ανεξαρτήτως των νέων χαρακτηριστικών του, το Wrangler δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ούτε στο ελάχιστο σε ό,τι αφορά τις off-road περγαμηνές του, προσφέροντας ακόμα περισσότερα στους λάτρεις της περιπέτειας.

Μια άλλη πληροφορία που συνοδεύει την νέα γενιά του Wrangler είναι ότι εκτός από τις συνήθεις εκδοχές του θα υπάρξει και μια pick-up έκδοση αμαξώματος η οποία ωστόσο αναμένεται να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο.

AUTOMEDIA