Κλειώ Γουναρίδη, φωτό: pinterest/instagram

Αγαπάς τα τατουάζ και έχεις βρει κάθε λογαριασμό σε Instagram και Facebook, και ψάχνεις συνεχώς για τα τατουάζ των σταρ για να παίρνεις ιδέες μέχρι να πάρεις τη μεγάλη απόφαση, Αυτό που σε προβληματίζει όμως είναι η «μονιμότητα» αυτού καθώς το να το αφαιρέσεις σε περίπτωση που αλλάξεις γνώμη μοιάζει εφιάλτης λόγω του πόνου.
Λοιπόν, σου έχουμε καλά νέα. Ίσως το παραπάνω σενάριο να μην αποτελεί πια πρόβλημα, καθώς σπουδαστές χημικής και βιομοριακής επιστήμης του New York University, δημιούργησαν έναν νέο τύπο μελανιού που θα μπορεί να σβήνεται είτε άμεσα είτε μετά από κάποια χρόνια.
Το μελάνι αυτό πήρε το πλέον κατάλληλο όνομα, «Ephemeral», που προέρχεται από την ελληνική λέξη «εφήμερος». Η διαδικασία είναι τοπική και θα μπορεί να διαγράφει συγκεκριμένα μέρη του τατουάζ (για παράδειγμα ορθογραφικά λάθη), ώστε να ξανασχεδιαστεί οτιδήποτε επιθυμείς.
Η νέα αυτή λύση υπόσχεται να είναι ανώδυνη και εμείς ευχόμαστε να είναι το ίδιο ανώδυνη και οικονομικά, καθώς ακόμη το μελάνι βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και έχουμε ελάχιστε πληροφορίες για το πότε θα είναι διαθέσιμο ή το πόσο θα κοστίζει.
Ευχόμαστε πάντως να βγει γρήγορα στην αγορά ώστε το τατουάζ που κάναμε στα 20 μας να είναι το μοναδικό για το οποίο δεν θα μετανιώνουμε από εκείνη την εποχή.

woman.in.gr