Σοφία Ξυλιά

H Gwyneth Paltrow είναι ανοιχτή σε ό,τι πιο πρωτοποριακό και μας εκπλήσσει διαρκώς με τις αμφιλεγόμενες -αλλά απόλυτα φυσικές- θεραπείες ομορφιάς που κατά καιρούς μας δοκιμάζει όπως, ας πούμε, ο καθαρισμός του κόλπου με ατμό.
Η τελευταία της ανακάλυψη είναι να κάθεται και να την τσιμπούν οι μέλισσες. «Είμαι το περιραματόζωο που δοκιμάζει τα πάντα» παραδέχτηκε στους New York Times. «Πρέπει να πειραματιστώ  με όλα. Είμαι ανοιχτή σε κάθε τι καινούργιο».
«Έκανα τη θεραπεία όπου σε τσιμπούν μέλισσες. Είναι μία τεχνική χιλιάδων ετών που την χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να θεραπεύσουν τις φλεγμονές και να επιταχύνουν την επούλωση. Αλλά παραδέχομαι ότι πονάει».
Η μελισσοθεραπεία έχει θεραπευτική δράση γιατί είναι συνδυασμός των οφελών του βελονισμού και της φυσικής ιατρικής. Για τους υποστηρικτές της θεωρείται συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και η αρθρίτιδα, και ως ιδανικό υποκατάστατο των κλασικών αντιβιοτικών.
Στην επιδερμίδα μας τα θετικά αποτελέσματα είναι πολλά καθότι πρόκειται για «μια διαδικασία που προωθεί  την ίαση μέσω της βελτίωσης της κυκλοφορίας, την μείωση της φλεγμονής και την τόνωση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος» σύμφωνα με την Αμερικανική Κοινότητα Μελισσοθεραπείας.
Αν ακόμα δεν καθησυχάστηκες, σε διαβεβαιώνουμε πώς η θεραπεία δεν περιλαμβάνει ένα σμήνος από μέλισσες μέσα στο δωμάτιο spa. Ο εξειδικευμένος θεραπευτής χρησιμοποιεί τσιμπιδάκια για να κρατήσει την μέλισσα κοντά σε προβληματικές περιοχές του δέρματος ώστε να τσιμπήσει με ελεγχόμενο τρόπο.
Φυσικά αυτή η θεραπεία δεν ενδείκνυται για όποιον δεν αντέχει το μεγαλύτερο μειονέκτημα της, δηλαδή το επακόλουθο πρήξιμο, και για όσους έχουν αλλεργία στις μέλισσες.
Είναι η Gwyneth, όμως, η μόνη που εμπιστεύεται τα οφέλη της μελισσοθεραπείας; Όχι βέβαια. H δούκισσα του Cambridge κάνει συχνά ανάλογες θεραπείες προσώπου αλλά και εμείς, ακολουθούμε -έστω και εν αγνοία μας- την συγκεκριμένη τάση αφού πληθώρα προϊόντων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, περιέχουν κερί μέλισσας, μέλι ή βασιλικό πολτό. Κάτι θα ξέρουν.  
Κάπως έτσι, η μελισσοθεραπεία, καθώς και τα προϊόντα της, γίνονται η νέα hot λέξη αναζήτησης στο internet.
Περισσότερες συμβουλές ομορφιάς στο blog So Sof της Σοφίας Ξυλιά. 

woman.in.gr