Την τύχη με το μέρος του αλλά και ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Hyundai i20 είχε ο H. Paddon, πανηγυρίζοντας στην Αργεντινή την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Ο Αυστραλός οδηγός της Hyundai εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό την εγκατάλειψη του J. Latvala που μέχρι την 14η ειδική διαδρομή διατηρούσε την πρώτη θέση.

Ο H. Paddon βρέθηκε στην κορυφή απολαμβάνοντας μια διαφορά σχεδόν ενός λεπτού από τον δεύτερο S. Ogier, o οποίος ήταν αναγκασμένος να «καθαρίζει» τις ειδικές διαδρομές του χωμάτινου Ράλλυ Αργεντινής χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Ωστόσο ο Αλσατός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν παρέδωσε τα όπλα. Με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε μια ειδική διαδρομή πριν το τέλος του αγώνα να μειώσει την απόσταση που τον χώριζε από την κορυφή στα 2,6 δευτερόλεπτα.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον H. Paddon, καθώς ο Αυστραλός κέρδισε και μάλιστα με διαφορά 11,2 δευτερολέπτων την υπερειδική διαδρομή του Ράλλυ Αργεντινής, σημειώνοντας ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ενδεικτικό της εντυπωσιακής πορείας του Αυστραλού, αποτελεί το γεγονός ότι μετά και την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Πρώτος, παρά το γεγονός ότι έχει μείνει χωρίς νίκη στους τελευταίους δύο αγώνες, παραμένει ο S. Ogier. Μάλιστα η διαφορά των 39 βαθμών τον καθιστά το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Στο βάθρο των νικητών του Ράλλυ Αργεντινής, τερματίζοντας στην τρίτη θέση, κατάφερε να ανέβει ο A. Mikkelsen. Ο Nορβηγός οδηγός της VW κέρδισε τη μάχη που έδωσε με το Hyundai i20 του D. Sordo, με τον Iσπανό ωστόσο να κατακτά δύο επιπλέον βαθμούς, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της υπερειδικής διαδρομής του αγώνα.

1Hayden PaddonHyundai Motorsport NHyundai3h40m52.9s
2Sebastien OgierVolkswagen MotorsportVolkswagen14.3s
3Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen1m05.2s
4Dani SordoHyundai MotorsportHyundai1m17.1s
5Mads OstbergM-Sport World Rally TeamFord4m56.7s
6Thierry NeuvilleHyundai MotorsportHyundai9m29.5s
7Marcos Ligato Citroen9m39.2s
8Eric CamilliM-Sport World Rally TeamFord10m16.0s
9Henning Solberg Ford10m48.5s
10Nicolas Fuchs Skoda24m42.8s

 

auto.in.gr