Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Δον Κιχώτης» του Θερβάντες σε 17.000 «τιτιβίσματα»

Ο «Δον Κιχώτης» του Θερβάντες σε 17.000 «τιτιβίσματα»

Η επέτειος των 400 χρόνων από τον θάνατο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, στις 22 Απριλίου, θα σημάνει επίσης το τέλος μιας σειράς 17.000 tweet που αναπαράγουν στο σύνολό του το μυθιστόρημά του «Δον Κιχώτης». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 ένας ισπανός μηχανικός πληροφορικής.

Η επέτειος των 400 χρόνων από τον θάνατο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, στις 22 Απριλίου, θα σημάνει επίσης το τέλος μιας σειράς 17.000 tweet που αναπαράγουν στο σύνολό του το μυθιστόρημά του «Δον Κιχώτης».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 ένας ισπανός μηχανικός πληροφορικής.

Ο Ντιέγο Μπουενδία, ένας 55χρονος από τη Βαρκελόνη, είχε σκεφθεί να δημιουργήσει αυτό τον λογαριασμό τον Αύγουστο του 2014, «κάνοντας πλάκα για το τι θα μπορούσε να προσφέρει η δημοσίευση των κλασικών στο Twitter», αφηγήθηκε ο συνταξιούχος μηχανικός στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έφτιαξα έναν αλγόριθμο ώστε να κάνω την κατάτμηση» σε tweet (μηνύματα που δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 140 χαρακτήρες) των περίπου 2,2 εκατομμυρίων χαρακτήρων του εμβληματικού έργου της ισπανικής λογοτεχνίας που δημοσιεύθηκε το 1605 «και έπεσα στο ολοστρόγγυλο 17.000. Ξαφνικά είχα ένα είδος εμπορικού τίτλου για το σχέδιο» αυτό, είπε.

Ο λογαριασμός, που ονομάζεται «Ο Δον Κιχώτης σε 17.000 tweet» και συνοδεύεται από μια φωτογραφία με ανεμόμυλους στη Μάντσα, μια ερημική περιοχή της Ισπανίας όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση του μυθιστορήματος, δημοσιεύει αυτόματα, καθημερινά, 28 αριθμημένα αποσπάσματα του έργου, σε προκαθορισμένες ώρες.

Ο Ντιέγο Μπουενδία υπολογίζει να στείλει το τελευταίο tweet το μεσημέρι της 22ας Απριλίου, «με το χέρι» –όχι αυτόματα– από το Αλκάθαρ ντε Σαν Χουάν, ένα χωριό της περιοχής Καστίγια-λα-Μάντσα που διεκδικεί τον τίτλο της γενέτειρας του συγγραφέα. Σύμφωνα με τις επίσημες βιογραφίες, γεννήθηκε στη Αλκάλα ντε Χενάρες, κοντά στη Μαδρίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024