Ο Σύλλογος ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα «Επιδέρμια» πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα την Ψωριασική Αρθρίτιδα στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη στις 14 Απριλίου και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα Αλέξανδρος ΙΙ.

Ομιλητής θα είναι ο Χαράλαμπος Μπερμπερίδης, Διευθυντής Ρευματολογικού Τμήματος 424 Γ.Σ.Ν.Θ. και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας – ΕΠ.Ε.ΡΕ.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Πρόεδρος του Συλλόγου «Επιδέρμια», κυρία Τίνα Κουκοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον Δρ Μπερμπερίδη, όπου μπορούν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τη νόσο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιριών GENESIS Pharma και UCB.

Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που προσβάλλει τις αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων ή/και της σπονδυλικής στήλης και εμφανίζεται στο 10-15% των ασθενών με μια δερματική πάθηση που λέγεται ψωρίαση.

Η ψωρίαση είναι ένα χρόνιο φλεγμονώδες αυτοάνοσο νόσημα που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πολλαπλασιασμό της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα του δέρματος στις προσβεβλημένες περιοχές να ανανεώνονται κάθε 3 με 6 ημέρες, αντί για κάθε 28. Αυτό προκαλεί επηρμένες, λεπιδώδεις πλάκες στο δέρμα.

Άνδρες και γυναίκες διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο εμφάνισης της ψωρίασης. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Αν και είναι συνηθέστερη στους Καυκάσιους πληθυσμούς της Βόρειας Ευρώπης, έχει εντοπιστεί σε ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπάρχουν διάφορες αποτελεσματικές θεραπείες για τον έλεγχο του νοσήματος και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ο Σύλλογος «Επιδέρμια» είναι ένας νεοσύστατος πανελλήνιος σύλλογος ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2014 αποκλειστικά από ασθενείς με πρωταρχικό στόχο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα και την υποστήριξή τους με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο καθώς και την εκπροσώπησή τους στις αρμόδιες αρχές και φορείς τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Η υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την αποστιγματοποίηση της νόσου αποτελεί έναν από τους κύριους σκοπούς του συλλόγου «Επιδέρμια», ενώ μέσα από ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις στοχεύει στην πληροφόρηση και ενημέρωση των ασθενών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, καθώς και οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα.

Ο σύλλογος «Επιδέρμια» είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ενώσεων Ασθενών με Ψωρίαση, IFPA.

health.in.gr