Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάρις Αλεξίου: Το «Χειρόγραφο» για τους πρόσφυγες

Χάρις Αλεξίου: Το «Χειρόγραφο» για τους πρόσφυγες

...

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την προσφυγική κρίση θα διατεθούν τα έσοδα από την παράσταση της 13ης Απριλίου της Χάρις Αλεξίου, με τίτλο Χειρόγραφο. Στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, όπου ανεβαίνει το έργο σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, βρίσκονται ήδη ένα ερανικό κουτί και ενημερωτικό υλικό της Οργάνωσης.

Την ημέρα εκείνη της παράστασης το «παρών» θα δώσουν και εκπρόσωποι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με το έργο τους.

Η Χάρις Αλεξίου ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή για να διηγηθεί στιγμές από τη ζωή της, για να μιλήσει για φυλαγμένα γράμματα, σημειώματα, όνειρα, εφιάλτες, έρωτες, χαμόγελα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που παίρνει θέση για το δράμα των προσφύγων.

Τον Φεβρουάριο είχε βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα τής μητέρας της, τη Σμύρνη, στη Θεία Λειτουργία του πολιούχου Αγίου Βουκόλου, και είχε δηλώσει πως είναι σαν να ζει αυτό που έζησαν οι πρόγονοί της και δεν το είχε δει ποτέ.

«Μόνο που οι πρόγονοί μου φύγανε και πήγανε σε μια χώρα που ήταν η πατρίδα. Μιλούσαν εκεί τη γλώσσα τους. Ενώ αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουμε πού πάνε. Πάνε στο άγνωστο», είχε πει.

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024