Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, ώρα 19:00, παρουσιάζεται στο Δημαρχείο Βύρωνα «Η Βιωματική Εκπαίδευση παιδιών με σκύλους που κάποτε ήταν …. Αδέσποτοι», μια μακροχρόνια εκπαιδευτική δράση που υλοποιείται στον 2ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα (Παύλου Μελά 2, Καρέας) με πρωτοβουλία των δραστήριων παιδαγωγών και κυρίως, την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή των παιδιών: Η SAPT Hellas τους έμαθε πώς να πλησιάζουν και να συμπεριφέρονται στα αδέσποτα σκυλιά, τα παιδιά σήκωσαν πικέτες διαμαρτυρίας για την κακοποίηση και την εγκατάλειψή τους, σχημάτισαν τη φιλοζωική ομάδα ΦΟΚ, πήραν μια διαφορετική συνέντευξη από τους ειδικούς, έφτιαξαν τη δική τους ταινία και φώναξαν: «1, 2, 3, ΦΟΚ: Αγαπάτε τα ζώα!».

Η καινοτόμος βιωματική πρακτική αναγνωρίστηκε από πλήθος επιστημόνων και φορέων κατά την παρουσίασή του στην πρώτη ενότητα του Διεθνούς Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής 2016 στις 18 Μαρτίου. Ενδεικτικά, η ΟΜΕΡ Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής πρότεινε την παρουσίασή της σε διεθνές συνέδριο στην Κύπρο (23-24 Απριλίου) και στη συνέχεια σε συναφές επιστημονικό συνέδριο στο Λονδίνο. Οι προτάσεις για επιμορφωτικές συναντήσεις σε Δήμους ανά τη Ελλάδα υπήρξαν αθρόες, ενώ στις παιδαγωγούς απευθύνεται πρόσκληση από τη Σχολή Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα και το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Αθήνας για τη διάχυση της πρακτικής ανά την Ελλάδα.

Καρπός της δράσης αυτής και του έντονου ενδιαφέροντος που εκδήλωσαν γονείς, παιδιά και φορείς ήταν η έκδοση του ομότιτλου βιβλίου «Βιωματική εκπαίδευση παιδιών με σκύλους που κάποτε ήταν αδέσποτοι» που συνοδεύεται από DVD με βίντεο από την ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση. Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στην εκδήλωση της προσεχούς Τετάρτης (με κόστος €10, από τα έσοδα των πωλήσεων του οποίου θα συμβάλλουν στην περίθαλψη κακοποιημένων και αδέσποτων ζώων). Το βιβλίο διατίθεται επίσης από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΝΣΥΒ), οδός Μάρνης 10, (ώρες 11:00-14:30).

Σας περιμένουμε, με την ελπίδα ότι η ευχή της φιλοζωικής ομάδας παιδιών με την επωνυμία Φ.Ο.Κ. να πραγματοποιηθεί: «Να γεμίσει ο κόσμος ομάδες ΦΟΚ, γιατί όλοι πρέπει να μάθουμε κάτι περισσότερο από όσα ξέρουμε για τα αδέσποτα ζώα».

Υπογραφή: Μια μαμά που δεν αγαπούσε τα αδέσποτα ζώα


In.gr Τεχνολογία