Η ημέρα που τα ρομποτικά μονοθέσια θα κατακλύζουν τις πίστες δεν είναι πολύ μακριά. Η FIA έχει ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία ενός παράλληλου πρωταθλήματος με εκείνο της Formula E στο οποίο θα συμμετάσχουν 10 ομάδες και 20 αυτόνομα-ηλεκτροκίνητα μονοθέσια.

Σήμερα, σχεδόν έναν χρόνο πριν την εκκίνηση του πρώτου αγώνα ρομποτικών μονοθεσίων στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες εικόνες από την πρωτότυπη εκδοχή ενός μονοθεσίου, τον σχεδιασμό του οποίου υπογράφει ο Danile Simon.

Πέρα από την παραδοσιακή θέση για τον οδηγό, όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει, απουσιάζουν και οι γνώριμες από τα συμβατικά μονοθέσια πτέρυγες, καθώς οι απαραίτητες κάθετες αεροδυναμικές δυνάμεις θα παράγονται από το δάπεδο και από ενεργά πτερύγια.

Τα ρομποτικά μονοθέσια, τα οποία τη σεζόν 2016/2017 θα συμμετέχουν σε αγώνες διάρκειας μίας ώρας στα σιρκουί πόλης στα οποία φιλοξενούνται και οι αγώνες της Formula E, θα αποτελέσουν τα ταχύτερα αυτόνομα οχήματα του πλανήτη.

«Ζούμε σε μια εποχή που δύο πολύ διαφορετικοί κόσμοι, εκείνος της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτοκίνησης συγκρούονται μεταξύ τους με τεράστια ορμή».

«Είναι φανταστικό να αποτελείς κομμάτι αυτής της διαδικασίας. Πυροδοτεί όλα τα μεγάλα πάθη μου – για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τον σχεδιασμό και τις προηγμένες τεχνολογίες», δήλωσε ο σχεδιαστής του πρωτότυπου αυτόνομου μονοθεσίου, Danile Simon.

auto.in.gr