Για την επόμενη αγωνιστική σεζόν και τις σημαντικές αλλαγές στις προδιαγραφές των αυτοκινήτων που πρόκειται να φέρει προετοιμάζονται οι ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες δύο εβδομάδες η Toyota, η VW και η Citroen θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες τα προδιαγραφών 2017 αγωνιστικά αυτοκίνητα και να αποκομίσουν πολύτιμα για τη συνέχεια συμπεράσματα.

Η αρχή για τη Citroen θα γίνει στην πίστα που διατηρεί κοντά στο Παρίσι, ωστόσο, η συνέχεια θα δοθεί στο χώμα με τους K. Meeke και S. Lefebvre και C. Breen να συνδράμουν στο έργο του A. Benque.

H γαλλική ομάδα θα τρέξει ταυτόχρονα δύο προγράμματα εξέλιξης. Το πρώτο Citroen C3 δεν θα ακολουθεί με απόλυτη ακρίβεια τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τη FIA σε αντίθεση με το δεύτερο που θα βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό που θα αγωνιστεί στην επόμενη σεζόν.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα της VW, οι δοκιμές του νέου Polo R WRC πρόκειται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Ράλλυ Αργεντινής. Στο αριστερό κάθισμα του Polo θα βρεθούν στην πρώτη φάση των δοκιμών οι S. Ogier και J. Latvala και στη συνέχεια οι M. Gronholm και D. Depping.

Τέλος, η Φινλανδία –η γενέτειρα του ανθρώπου που ηγείται της επιστροφής της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, πρόκειται να φιλοξενήσει μέσα στον Απρίλιο τις πρώτες δοκιμές του Yaris WRC.

Καθώς η ιαπωνική ομάδα δεν έχει διαμορφώσει ακόμα το ρόστερ της, το πιθανότερο είναι πως ο T. Makinen είναι αυτός που θα αναλάβει τον ρόλο του δοκιμαστή.

Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η διαδικασία των δοκιμών τόσο για τα Ford Fiesta της M Sport όσο και για την εργοστασιακή ομάδα της Hyundai.

 

auto.in.gr