Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στη Λαχώρη: 20 κιλά εκρηκτικά στην επίθεση, κυνήγι για τους δράστες

Μακελειό στη Λαχώρη: 20 κιλά εκρηκτικά στην επίθεση, κυνήγι για τους δράστες

Τους δράστες πίσω από την βάρβαρη επίθεση στη Λαχώρη αναζητούν οι αρχές -εδώ και χρόνια σε μάχη με τους Ταλιμπάν- με το Πακιστάν συγκλονισμένο από την επίθεση με θύματα αρκετά παιδιά και γυναίκες. Την ευθύνη έχει αναλάβει φράξια που προήλθε από τους Ταλιμπάν, λέγοντας πως στόχος ήταν οι Χριστιανοί την Κυριακή του Πάσχα και το «μήνυμα στην κυβέρνηση είναι ότι έχουμε μπει στη Λαχώρη».

Τους δράστες πίσω από την βάρβαρη επίθεση με θύματα γυναίκες και παιδιά σε πάρκο στη Λαχώρη την Κυριακή του καθολικού Πάσχα αναζητούν οι αρχές, που βρίσκονται εδώ και χρόνια σε μάχη με τους Ταλιμπάν.

Την ευθύνη έχει αναλάβει φράξια που προήλθε από τους Ταλιμπάν, λέγοντας πως στόχος ήταν οι Χριστιανοί και το «μήνυμα στην κυβέρνηση είναι ότι έχουμε μπει στη Λαχώρη».

Οι δράστες πυροδότησαν 20 κιλά εκρηκτικά, με αναφορές να μιλούν ακόμη και για καρφιά στις βόμβες για ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

«Πρέπει να φέρουμε τους δολοφόνους των αθώων αδελφών, γυναικών και παιδιών μας ενώπιον της Δικαιοσύνης και να μην επιτρέψουμε σε αυτά τα άγρια κτήνη να πάρουν τη ζωή και την ελευθερία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του στρατού.

Οι αναφορές για τον αριθμό των νεκρών είναι ακόμη, λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την επίθεση, θολές, με τις τελευταίες πληροφορίες να τον ανεβάζουν στους 70 -και ενώ αρκετα άλλα θύματα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η φράξια των Ταλιμπάν που ανέλαβε την ευθύνη, η Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, ανέφερε ξεκάθαρα πως η επίθεση με στόχο χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα ήταν μήνυμα στον πρωθυπουργό Σαρίφ ότι «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει».

Η Λαχώρη, πρωτεύουσα της σχετικά πλούσιας περιφέρειας του πακιστανικού Παντζάμπ, θεωρείται πολιτικό προπύργιο του πρωθυπουργού Σαρίφ και του κυβερνώντος κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024