Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες στο προσφυγικό

Μητσοτάκης: Δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες στο προσφυγικό

Τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας εν όψει του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου. Αναφερόμενος στο προσφυγικό δήλωσε ότι «το πρόβλημα, κάθε μέρα που περνά, διογκώνεται» και τόνισε πως «δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 22-24 Απριλίου, περιοδεύει την Παρασκευή στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Αρχικά, επισκέφτηκε τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών και στη συνέχεια τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, όπου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη «γιατί σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε – αυτός και το επιτελείο του – να ετοιμάσουν αυτή τη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων».

«Το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία. Το έκαναν με ένα Κράτος το οποίο δυστυχώς, ως προς τον κεντρικό συντονισμό, εξακολουθεί να είναι εκκωφαντικά απών» είπε.

Συνεχάρη επίσης την τοπική κοινωνία «διότι πραγματικά αυτές οι δομές δεν μπορούν να υποστηριχτούν χωρίς ουσιαστική εθελοντική προσφορά» και συμπλήρωσε:

«Αλλά είναι επίσης εξίσου σαφές ότι το πρόβλημα, κάθε μέρα που περνά, διογκώνεται. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά. Ταυτόχρονα, οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Και χρειάζεται, επιτέλους, από την Κυβέρνηση ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός για το που θα κατασκευαστούν άλλοι τέτοιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας. Δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες, δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις. Προφανώς, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού δε μπορεί μόνη της να σηκώσει αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια, είναι η τοπική κοινωνία. Ένα πραγματικό κύμα ανθρωπιάς έχει σηκωθεί και μας έχει σκεπάσει όλους. Και αυτό, μας δίνει δύναμη και προχωράμε μπροστά αποφασισμένοι, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες. Διασφαλίζοντας, όμως, παράλληλα, τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε στη συνέχεια το Νοσοκομείο Λαμίας, από όπου έθιξε το θέμα των διοικήσεων των νοσοκομείων.

«Συνολικά υπάρχει – εμείς το έχουμε αναδείξει ως Νέα Δημοκρατία – συνολικό ζήτημα με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων. Αντικαταστάθηκαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι – κατά την άποψή μας – δεν αξιολογηθήκαν σωστά. Και θέλω, από δω από τη Λαμία, να καταστήσω υπεύθυνη την Κυβέρνηση να φροντίσει, ώστε οι επόμενες επιλογές διοικητών των Νοσοκομείων να γίνουν με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια» τόνισε.

Μιλώντας το βράδυ στη Λαμία ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να απαλλάξει τον τόπο από τη σημερινή ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση.

«Η Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε, «είναι έτοιμη να δώσει τον τελικό αγώνα για να απαλλάξει τη χώρα από την πιο ανίκανη, την πιο ιδεοληπτική, την πιο λαϊκίστικη, την πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση, που γνώρισε η Ελλάδα από την απελευθέρωση και μετά».

Και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα που περνά, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η Κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Παράλληλα επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι είναι ο πρωθυπουργός που «είπε τα περισσότερα ψέματα που έχουν ειπωθεί ποτέ από πρωθυπουργό» και «που διχάζει τους Έλληνες με ψεύτικα και τεχνητά διλήμματα, που μοιράζει απλόχερα μόνο τα ψέματά του.»

«Τον τελευταίο καιρό, παριστάνει τον αγωνιστή ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Είναι το φθηνό καταφύγιό του από την τραγική αποτυχία του στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες», καθώς «υποτίμησε το πρόβλημα» και «δεν είχε κανένα σχέδιο».

Αναφέρθηκε στην υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας, και σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας πέρασε κάτω από τον χαμηλό πήχη που έβαλε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών» και ότι «ο ψεύτικος ανθρωπισμός του βούλιαξε στη λάσπη της Ειδομένης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024