Η διαδικτυακή υπηρεσία εύρεσης εργασίας Skywalker.gr συνδιοργανώνει την «Εφαρμογιάδα» το 2016, σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΕΤΝΑ που ξεκίνησε το διαγωνισμό ανάπτυξης app. Ιδιώτες προγραμματιστές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για να επιδείξουν πρωτότυπα app, εφαρμογές που έχουν αναπτύξει για οποιαδήποτε φορητή πλατφόρμα (iOS, Android ή Windows Phone).

Όπως συνέβαινε στις τρεις προηγούμενες εφαρμογιάδες, έτσι και στην 4η, το κοινό επενδύει εικονικό χρήμα και αναδεικνύει τα app που θα δώσουν στους νικητές την ευκαιρία να διακριθούν στην αγορά εργασίας, στις επιλογές επενδυτικών σχημάτων αλλά και να δικτυωθούν με συναδέλφους ή συμπληρωματικές ειδικότητες.

«Το όραμα της ΑΕΤΝΑ ήταν και παραμένει η ανάδειξη νέων developers, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να οδηγήσουν το έργο τους στην κορυφή και χρειάζονται μια ευκαιρία για να κάνουν το πρώτο βήμα. Η SKYWALKER.GR έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοηθά χιλιάδες νέους να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον. Ο συνδυασμός είναι ιδανικά συμπληρωματικός», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

  • Διαγωνιζόμενοι που πέρασαν από τις προηγούμενες Εφαρμογιάδες, όπως ο Γιάννης Ζαούδης, ο οποίος είναι τώρα ιδρυτής της Pollfish και o Γιάννης Κατσιώτης των Parking Defenders (τώρα Parkaround) αποδεικνύουν ότι η κορυφή δεν είναι άφταστη, σημειώνουν οι συνδιοργανωτές.

Το ενδιαφέρον στο διαγωνισμό αυτό είναι οι εφαρμογές δεν αξιολογούνται από κριτική επιτροπή,  (η οποία συνήθως αποτελείται από εμπλεκόμενους στη διοργάνωση ως χορηγοί ή υποστηρικτές). Αντ’αυτού, τα app κρίνονται από ένα πολυποίκιλο κοινό, «όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματικότητα».

Το κοινό επενδύει εικονικά χρήματα -που παραλαμβάνει κατά την είσοδό του στο χώρο της εκδήλωσης- στις εφαρμογές που κρίνει ως τις πλέον υποσχόμενες.

Τρεις εφαρμογές θα ξεχωρίσουν από το ύψος του επενδυτικού ενδιαφέροντος του κοινού και θα αναδειχθούν νικήτριες.

Στη Εφαρμογιάδα, οι διαγωνιζόμενοι κερδίζουν έπαθλα (τα οποία μένει να ανακοινωθούν), κυρίως όμως αποκτούν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που αναζητούν developers, αλλά και με επενδυτικά σχήματα που αναζητούν εν δυνάμει πετυχημένες εφαρμογές και με άλλους developers που είναι πιθανό να συνεργαστούν. Εξάλλου, η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (HEPIS), μέλη των οποίων αναμένεται να αποτελέσουν μέρος από το κοινό-κριτική επιτροπή. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο κοινό μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση http://www.efarmogiada.gr/member_submit/

  • Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να παρουσιάσει σε 5′ την εφαρμογή του στην κατηγορία της -ο μέγιστος αριθμός είναι 12 διαγωνιζόμενοι ανά Εφαρμογιάδα.
  • Στην Εφαρμογιάδα δεν μπορούν να συμμετέχουν εφαρμογές που είναι ήδη αναγνωρισμένες στην αγορά
  • Όσοι ενδιαφέρονται να διαγωνιστούν θα πρέπει να έχουν εγγραφεί μέσω του www.efarmogiada.gr μέχρι τις 24 Μαρτίου

  • Οι διαγωνιζόμενοι εγγράφονται στη διεύθυνση http://www.efarmogiada.gr/developer_submit/

  • Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα) στις 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.30.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία