Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Subaru Impreza στην πεντάθυρη εκδοχή του η οποία προς το παρόν «δοκιμάζει το βήμα» της σε αμερικανικό έδαφος με την προοπτική να παρουσιαστεί αμέσως μετά την τετράθυρη έκδοση που έχει πάρει «εισιτήριο» να αποκαλυφθεί πριν το τέλος της χρονιάς.

Αν και η πλειονότητα των επιφανειών του Impreza Hatchback καλύπτεται ακόμα από βαρύ καμουφλάζ η αποκάλυψη ενός αντίστοιχου concept, του Impreza 5 Door Concept, στην έκθεση του Τόκυο τον Οκτώβριο του 2015, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την τελική μορφή του ιαπωνικού μοντέλου, αν και μένει να αποδειχθεί ότι η Subaru θα μείνει πιστή στα ελκυστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του concept car.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το νέο Impreza τόσο στην πεντάθυρη όσο και στην τετράθυρη εκδοχή του θα έχει ως αφετηρία την νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική της Subaru. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των διαστάσεων του μοντέλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευρυχωρία του, αλλά και την ταυτόχρονη μείωση του συνολικού βάρους χάρη στην χρήση ελαφρύτερων υλικών.

Το «ρόστερ» των κινητήρων του νέου Impreza, θα πλαισιώσει μια νέα γενιά αποδοτικότερων και μικρότερου κυβισμού boxerοι οποίοι θα διαθέτουν σύστημα αδρανοποίησης κυλίνδρων αλλά και ένα νέο σύστημα ψεκασμού, ενώ θα προσφέρουν παράλληλα και μεγαλύτερη ισχύ. 

AUTOMEDIA