Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδομένη: Με το σταγονόμετρο η διέλευση προσφύγων από τα σύνορα

Ειδομένη: Με το σταγονόμετρο η διέλευση προσφύγων από τα σύνορα

Χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα η κατάσταση στην Ειδομένη, καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί αγγίζουν πλέον τους 10.000. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τη Δευτέρα, μετά την ένταση που προκλήθηκε, τα σύνορα άνοιξαν για ελάχιστες ώρες, κατά διαστήματα, και μόλις 200 πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Την ίδια στιγμή, οι αρχές της γειτονικής χώρας λαμβάνουν επιπλέον μέτρα, ενισχύοντας τις δυνάμεις ασφαλείας στο σημείο διέλευσης.

Χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα η κατάσταση στην Ειδομένη, καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί αγγίζουν πλέον τους 10.000.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τη Δευτέρα, μετά την ένταση που προκλήθηκε, τα σύνορα άνοιξαν για ελάχιστες ώρες, κατά διαστήματα, και μόλις 200 πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, μόνο 30 άνθρωποι πέρασαν στη γειτονική χώρα τη Δευτέρα. Στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης και ώς τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης οι αρχές της ΠΓΔΜ άνοιξαν το σημείο διέλευσης και δέχτηκαν μόλις 70 άτομα, ενώ άλλοι 100 πρόσφυγες πέρασαν το πρωί της Τετάρτης. Από τις 9 το πρωί το σημείο διέλευσης είναι και πάλι κλειστό.

Οι ρυθμοί, με τους οποίους οι πρόσφυγες περνούν στην ΠΓΔΜ είναι ιδιαίτερα αργοί, την ίδια ώρα που ο καταυλισμός στην ουδέτερη ζώνη «βουλιάζει». Πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εντός αυτού, ενώ πάνω από 2.000 άνθρωποι υπολογίζεται πως βρίσκονται σε κοντινά σημεία.

Η εικόνα δεν προβλέπεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι καθημερινά φτάνουν στη χώρα από τα τουρκικά παράλια τουλάχιστον 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Έκτακτα μέτρα

Οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν λάβει έκτακτα μέτρα στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρήσουν ξανά να παραβιάσουν τον μεταλλικό φράχτη.

Στο σημείο της ουδέτερης ζώνης, από την πλευρά της ΠΓΔΜ, έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ανά διαστήματα πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας και του στρατού, ενώ στο σημείο εστάλησαν και αύρες εκτόξευσης νερού.

Διαβάστε επίσης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024