Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόβαση στη χώρα του εσπρέσο ετοιμάζεται να κάνει η Starbucks

Απόβαση στη χώρα του εσπρέσο ετοιμάζεται να κάνει η Starbucks

Το πρώτο κατάστημα στο Μιλάνο θα ανοίξει το 2017 η αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks, εκπληρώνοντας αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάουαρντ Σουλτς χαρακτηρίζει ένα όνειρο 30 ετών.

Το πρώτο κατάστημα στο Μιλάνο θα ανοίξει το 2017 η αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks, εκπληρώνοντας αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χάουαρντ Σουλτς χαρακτηρίζει ένα όνειρο 30 ετών.

Όπως γράφουν οι Financial Times, η μακρά αναμονή πριν την είσοδό της στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι έχει ανοίξει χιλιάδες καταστήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη, αντανακλά το σκληρό ανταγωνισμό που μπορεί να περιμένει η αμερικανική εταιρεία στην πατρίδα του εσπρέσσο.

Στην Ιταλία έχει ήδη παρουσία η εταιρεία McCafe της McDonald’s, αλλά με μικρό μερίδιο αγοράς. Αντίθετα, το 90% της αγοράς καταλαμβάνουν ανεξάρτητα καφέ, σύμφωνα με τη Euromonitor.

«Το όνειρο της εταιρίας ανέκαθεν ήταν κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί ο κύκλος και να ανοιχτούμε προς την Ιταλία, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι» δήλωσε ο Σουλτς.

Η Starbucks είπε ότι ο «εσπρέσσο προφανώς θα είναι ο πρωταγωνιστής» στην Ιταλία, αλλά ότι δεν έχει ακόμα καταλήξει στο μενού των καταστημάτων της. Η κίνηση της Starbucks ακολουθεί την απόπειρα μιας άλλη αμερικανικής αλυσίδας να φέρει στην αγορά της γείτονος χώρας την αμερικανική εκδοχή ενός κλασσικού ιταλικού φαγητού.

Τον Οκτώβριο του 2015, η Domino’s Pizza ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει κατάστημα στην Ιταλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024