Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η Ρένα Ρώσση Ζαΐρη στο in.gr για τα «Δίδυμα Φεγγάρια»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Στο πλαίσιο της συνέντευξή μας για το βιβλίο της Βαθύ Γαλάζιο, η συγγραφέας Ρένα Ρώσση Ζαΐρη μάς μίλησε για την τηλεοτική μεταφορά του βιβλίου της Δίδυμα Φεγγάρια που, εκτός από το κοινό της Κύπρου, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και το κοινό της Ελλάδας. Σε λίγες ημέρες, το ελληνικό κοινό […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Στο πλαίσιο της συνέντευξή μας για το βιβλίο της Βαθύ Γαλάζιο, η συγγραφέας Ρένα Ρώσση Ζαΐρη μάς μίλησε για την τηλεοτική μεταφορά του βιβλίου της Δίδυμα Φεγγάρια που, εκτός από το κοινό της Κύπρου, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και το κοινό της Ελλάδας.

Σε λίγες ημέρες, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την τηλεοπτική εκδοχή του δημοφιλούς βιβλίου σας Δίδυμα Φεγγάρια. Μιλήστε μας για αυτή την τηλεοπτική μεταφορά, αν είχατε ενδοιασμούς και σε ποιο βαθμό έχετε εμπλακεί στη διασκευή του σεναρίου.
«Τα Δίδυμα Φεγγάρια βασίζονται στην ιστορία μιας γυναίκας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μακεδονία. Η γιαγιά μου την είχε γνωρίσει στη Θεσσαλονίκη εκείνη τη γυναίκα, όταν η προσφυγιά ακούμπησε εκεί τα βήματά της. Έγιναν κολλητές φίλες, άρχισαν να κεντάνε παρέα τα όνειρά τους. Μου μιλούσε συχνά η γιαγιά για τη ζωή της φίλης της, ακόμα και για το μοιραίο τραγικό της λάθος.
Μου είπε πως αγάπησε ένα παλικάρι, πως έμεινε έγκυος, πως απέκτησε δίδυμα. Δίδυμα κοριτσάκια. Αμέσως μετά τη γέννα όμως, αναγκάστηκε να πουλήσει το ένα της παιδί.

-«Δεν είναι δυνατόν! Δε γίνονται αυτά τα πράγματα!» της φώναξα.
-«Τη ζωή και τα τερτίπια της, καρδούλα μου, δεν μπορεί να τα συναγωνιστεί κανένας. Ούτε ο πιο ευφάνταστος συγγραφέας», μου απάντησε.

»Κι εγώ δε βρήκα τίποτα άλλο να πω. Μόνο ξεροκατάπια σαστισμένη, μόνο κρεμάστηκα από το στόμα της. Και τώρα, χρόνια πολλά αργότερα, η ιστορία της φίλης της γιαγιάς μου, έγινε μυθιστόρημα. Η ίδια η Αλίκη, δε ζει πια. Όπως και η δική μου η γιαγιά. Τα Δίδυμα Φεγγάρια της όμως ζουν. Η Αγάπη, η μια κόρη, στην Ελλάδα. Η Ελισάβετ, η άλλη κόρη, στο εξωτερικό. Όποιος διαβάσει το μυθιστόρημα, θα καταλάβει πολλά περισσότερα…

»Έγραψα μια αληθινή ιστορία, σε ένα βιβλίο που υμνεί την αγάπη της μάνας, την παιδική ηλικία, τον έρωτα. Γιατί ο έρωτας, όπως έγραψε και ο Νίκος Καζαντζάκης, είναι η ανάσα το Θεού, πάνω στη Γη. Η μεταφορά του βιβλίου μου στην τηλεόραση ήταν πρόταση και επιθυμία του διευθυντή του ΑΝΤ1 Κύπρου, Κωνσταντίνου Οδυσσέως, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Make It Productions, του Κούλλη Νικολάου και του Ανδρέα Γεωργίου. Είχε προηγηθεί η λαχτάρα και η αγάπη του κοινού, που ανέβασε τα Δίδυμα Φεγγάρια στις πρώτες θέσεις των best seller και τίμησε με το βραβείο «Ο πιο Ερωτικός Χαρακτήρας», στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015.

»Είναι τιμή για μένα που το διάλεξαν. Δε δίστασα να πω το «ναι» όταν έμαθα τα ονόματα των συντελεστών. Με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά των εκδόσεων Ψυχογιός, στις οποίες έχω την τιμή να ανήκω. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου που ανέλαβε την τηλεοπτική του διασκευή. Ήμουν σίγουρη πως θα σεβαστεί το βιβλίο μου, πως θα το ζωντανέψει ακόμα περισσότερο.

»Δεν είχα καμιά αμφιβολία πως ο κύριος Γρηγόρης Βαλτινός θα είναι συγκλονιστικός στον ρόλο του! Έναν ρόλο τόσο δύσκολο, τόσο σκοτεινό που, όπως έχει τονίσει και ο ίδιος, τον προκάλεσε ερμηνευτικά. Ανατρίχιασα, βούρκωσα, αντικρίζοντάς τον σε κάποιο γύρισμα, σε κάποιες σκηνές, να αποδίδει εκπληκτικά, τον Παύλο Ταξόπουλο, τον ήρωα του βιβλίου μου, μόνο και μόνο με τη σιωπή και το βλέμμα του. Είναι πραγματικά σπουδαίος!

»Υπέροχη, μοναδική είναι και η Χριστίνα Παυλίδου, μα και όλοι οι νέοι ηθοποιοί που εμφανίζονται, όπως ο Αγησίλαος Αλεξίου, ο Νικόλας Μπράβος, η Χριστιάνα Μούζουρα και τόσοι άλλοι, ακόμα και τα μικρούλια που παίζουν στη σειρά! Οι παραγωγοί, οι σκηνοθέτες, όλοι οι συνεργάτες μπροστά και πίσω από τις κάμερες είναι παθιασμένοι με τη δουλειά τους. Ταξίδεψα στη Λευκωσία, τους γνώρισα όλους, παρακολούθησα τα γυρίσματα, είδα το μεράκι τους. Είμαι ενθουσιασμένη ακόμα και με το τραγούδι των τίτλων, σε μουσική Τόνυ Μαυρίδη, που ερμηνεύει η σπουδαία Ελένη Βιτάλη.

»Όταν μου εξήγησαν το όραμά τους, όταν κατάλαβα πόσο θα σεβαστούν το βιβλίο, πετούσα από χαρά. Σίγουρα από ένα σημείο και μετά θα γίνουν κάποιες αναγκαίες αλλαγές, αλλαγές όμως που θα χαρακτηρίζουν απόλυτα την προσωπικότητα των ηρώων μου.

»Παρακολουθώ την εξέλιξη του σεναρίου όσο περισσότερο μου επιτρέπουν οι συνθήκες, γιατί η καθημερινή σειρά κόβει την ανάσα των συντελεστών, τους αναγκάζει να δουλεύουν με γρήγορους, εξαντλητικούς ρυθμούς μέρα νύχτα. Επικοινωνώ συχνά με τη Βάνα Δημητρίου, μου εξηγεί τους λόγους που γίνονται κάποιες αλλαγές, μου μιλάει για τα γεγονότα με τα οποία διανθίζει την ιστορία, ακούει τη γνώμη μου και τη σέβεται απόλυτα.

entertainment.in.gr

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024