Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να φτιάξετε τσάντα patchwork

Πώς να φτιάξετε τσάντα patchwork

Η τεχνική του patchwork είναι διασκεδαστική και το αποτέλεσμα πολύ ενδιαφέρον και παιχνιδιάρικο.

Κέλλυ Κουναλάκη

Θα χρειαστείτε:
Πέντε κομμάτια ύφασμα της επιλογής σας για να δημιουργήσετε την σύνθεση του patchwork
Ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα στις διαστάσεις της τσάντας για την εσωτερική επένδυση της
Ένα κομμάτι βάτα για την εσωτερική επένδυση της τσάντας
1 μέτρο βαμβακερός ιμάντας
1 μέτρο κορδέλας σε χρώματα της αρεσκείας σας

Οδηγίες κοπής των υφασμάτων:
Από κάθε ένα από τα πέντε κομμάτια υφάσματος κόβετε 8 τετραγωνάκια, διαστάσεων 3×3
Από το βαμβακερό ύφασμα κόβετε δύο κομμάτια για την επένδυση, διαστάσεων 10,5×13
Από την βάτα κόβετε δύο κομμάτια για τις δύο πλευρές της τσάντας, διαστάσεων 12,5×15
Και τώρα, ράβουμε!
Πρώτα θα φτιάξουμε το μπροστινό μέρος της τσάντας. Απλώνετε τα μισά από τα 3×3 τετραγωνάκια (20 κομμάτια), όπως φαίνεται στην εικόνα. Ο σκοπός είναι να τα ράψετε μεταξύ τους φυσικά. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει αρχικά να έχετε κάνει ένα περιμετρικό στρίφωμα στο καθένα με την ραπτομηχανή. Εν συνεχεία κόβετε τις άκρες που έχουν περισσέψει και σιδερώνετε τα κομμάτια για να στρώσει το ύφασμα. Έπειτα στερεώνετε τα κομμάτια μεταξύ τους με καρφίτσες, (πρώτα σε δύο κολόνες και στην συνέχεια όλες μαζί τους) και τα γαζώνετε στην ραπτομηχανή. Αυτό το κάνετε κατά τον ίδιο τρόπο και για την πίσω πλευρά της τσάντας.
Όταν έχετε τελειώσει και με τις δύο εξωτερικές πλευρές του patchwork, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε στο εσωτερικό μέρος τη βάτα, την οποία θα κολλήσετε με κόλλα σε μορφή σπρέι (για υφάσματα). Η βάτα θα πρέπει να είναι στις διαστάσεις της τσάντας, ωστόσο ότι περισσέψει στα πλαϊνά το κόβετε αφού έχετε τελειώσει με ένα ψαλίδι.
Γαζώνετε την κορδέλα μαζί με τον βαμβακερό ιμάντα για να την ενισχύσετε. Εν συνεχεία την κόβετε στην μέση ή στο μήκος που σας εξυπηρετεί για να δημιουργήσετε τα χερούλια της τσάντας. Ράβετε τα χερούλια από την μέσα πλευρά της τσάντας, σε ίσες αποστάσεις το ένα από το άλλο και από τις δύο πλευρές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ένα γαζί παραπάνω για ασφάλεια.
Πάρτε ένα κομμάτι από την επένδυση και πιάστε με καρφίτσες από την μέσα πλευρά του ενός κομματιού της τσάντας. Στερεώστε με καρφίτσες για να μπορέσετε να το δουλέψετε το πάνω μέρος του υφάσματος στο χέρι με βελόνα. Σε αυτή τη φάση τα χερούλια της θα εγκλωβιστούν ανάμεσα στα δύο κομμάτια ύφασμα, στην επένδυση και στο patchwork μαζί με τη βάτα. Τραβήξτε προς τα έξω το ύφασμα με ανοιχτή την ραφή (όπως φαίνεται στην φωτογραφία). Σιδερώστε την επένδυση στο μέρος της ραφής, αυτό θα βοηθήσει το ύφασμα να στρώσει καλύτερα όταν μπει μέσα. Κάνετε το ίδιο για το δεύτερο μέρος της τσάντας.
Ανοίξτε τα δύο υφάσματα στην μέση και ράψτε περιμετρικά την υπόλοιπη επένδυση (τα δύο υφάσματα μεταξύ τους), χρησιμοποιώντας σαν οδηγό την φωτογραφία. Αφαιρέστε τις τέσσερις γωνίες που περισσεύουν. Προχωράτε ράβοντας τα δύο εξωτερικά κομμάτια της τσάντας για να δημιουργηθεί ουσιαστικά η εξωτερική μορφή της. Στη συνέχεια ανοίξτε την τσάντα προς τα έξω από το άνοιγμα της για να τραβήξετε την φόδρα και να την ράψετε στο τελείωμα της (τον πάτο), ούτως ώστε να δημιουργηθεί το εσωτερικό μέρος της τσάντας. Αφού τελειώσετε, σπρώξτε πίσω την επένδυση μέσα στην τσάντα (αν θέλετε μπορείτε να την έχετε σιδερώσει πιο πριν για να στρώσει καλύτερα στο εσωτερικό).
Αυτό ήταν!

woman.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024