Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα παραγωγικά υπουργεία ξεκίνησαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Την Τετάρτη, από τις δέκα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι, προχώρησαν σε διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο Χολαργό.

Οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Μεταφορών Παναγιώτη Σγουρίδη και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πέτη Πέρκα και τους εξέθεσαν το σύνολο των αντιρρήσεων για το νέο ασφαλιστικό.

Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας ζητήθηκε τόσο από τον υφυπουργό, όσο και από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, να τοποθετηθούν δημοσίως απέναντι στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, σύμφωνα και με τις απόψεις που είχε ο υπουργός ως Πρόεδρος του ΤΕΕ.

Οι επικεφαλής των φορέων των επιστημόνων, των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά και της ΚΕΔΕ τόνισαν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι καταστροφικό.

Για αύριο, Πέμπτη, οι επιστημονικοί φορείς προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, όπου θα βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος έχει προσκληθεί να μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Οι πρόεδροί τους συνεδρίασαν τη Δευτέρα στα γραφεία της Ένωσης Χημικών και αποφάσισαν να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην επιστολή θα καταγγέλλουν το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ως «φορολογικό και άκρως αντιαναπτυξιακό».

Να σημειωθεί ότι οι επιστημονικοί φορείς εμμένουν στη θέση τους για απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου και ζητούν την έναρξη διαλόγου υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση αναλογιστική μελέτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ