Η ιαπωνική φίρμα ξεκινά τις διαδικασίες αντικατάστασης του δημοφιλούς SUV της, προορίζοντας την πρωτότυπη εκδοχή του μοντέλου για την προσεχή έκθεση της Γενεύης η οποία ξεκινά την 1η Μαρτίου.

Προς το παρόν, η Subaru περιορίζεται στην δημοσιοποίηση ενός teaser που ρίχνει φως στη σχεδίαση του μπροστινού αριστερού τμήματος, αποκαλύπτοντας μια αμιγώς περιπετειώδη και επιθετική off-road αισθητική η οποία φαίνεται να βαδίζει στα χνάρια του αισθητικού κώδικα που χάραξε το Impreza 5-Door Concept που παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2015 στην έκθεση του Τόκυο.

Όπως και να έχει με την αισθητική η οποία αναμένεται να ακολουθήσει πιο αιχμηρά και ενδιαφέροντα μονοπάτια σε σχέση με την σημερινή εκδοχή του XV, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική την οποία θα μοιραστεί με τις νέες γενιές των Impreza Hatchback και Sedan.

Με δεδομένο ότι έχουμε δει τα αντίστοιχα πρωτότυπα που ανέλαβαν να συστήσουν την παραπάνω νέα αρχιτεκτονική και τα οποία είχαν αμφότερα μεταξόνιο 2,67 μέτρων, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, το νέο XV να διατηρήσει ανέπαφη αυτήν την παράμετρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέγεθος και τις περγαμηνές χωρητικότητας που θα προσφέρει.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για το «ρόστερ» των κινητήρων του νέου XV αλλά και του Impreza, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα επωφεληθούν από μια νέα γενιά αποδοτικότερων και μικρότερου κυβισμού κινητήρων οι οποίοι θα διαθέτουν σύστημα αδρανοποίησης κυλίνδρων αλλά και ένα νέο σύστημα ψεκασμού.

auto.in.gr