Οι φήμες ότι επίκειται μια ουσιώδης αλλαγή στον τρόπο προβολής των tweet που θα δίνει προτεραιότητα στα μηνύματα που εκτιμά η υπηρεσία ότι έχουν ενδιαφέρον για τον εκάστοτε χρήστη, δεν αντιπροσωπεύουν όμως την αντίστροφη χρονολογική σειρά με την οποία δημοσιεύτηκαν από όλους όσους ακολουθεί ο χρήστης προκάλεσαν την οργή των μελών της υπηρεσίας που έσπευσαν να… γράψουν τον επικήδειό της με μηνύματα που συνοδεύονταν από το hashtag #RIPTwitter (Rest In Peace Twitter).

Πλήθος μηνυμάτων δημοσιεύτηκαν στο Twitter από την Παρασκευή 5 έως και το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του, Τζακ Ντόρσι εξωθήθηκε να απαντήσει εντός 24ώρου, διαβεβαιώνοντας τους προφανώς δυσαρεστημένους ότι «ακούει» και να διαψεύσει ότι «θα αλλάξουμε τον τρόπο ταξινόμησης των tweet την επόμενη εβδομάδα».

Ωστόσο, ο Ντόρσι δεν αναφέρθηκε στην, όποια, αλλαγή της φυσιολογικής, με βάση το χρόνο, ροής των tweet από αλγόριθμους που θα επιλέγουν tweet με διάφορα κριτήρια, ούτε δεσμεύτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί… αργότερα.

Τα tweet του συνεχίστηκαν, διευκρινίζοντας ότι το Twitter είναι στενά συνδεδεμένο με την μετάδοση των γεγονότων την ώρα που συμβαίνουν -σε πραγματικό χρόνο. Πρώτα εμφανίζονται τα μηνύματα που μεταδόθηκαν ή αναμεταδόθηκαν από όσους ακολουθεί όσο ο χρήστης δεν ήταν συνδεδεμένος στην υπηρεσία και όταν κάνει ανανέωση, βλέπει τα τρέχοντα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι, το Twitter μπορεί να συνδράμει «στην ανάπτυξη σχέσεων σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με τα γεγονότα, με βάση τα τρέχοντα ενδιαφέροντα του χρήστη» -το Twitter δεν είναι απλά ένα διάγραμμα των υπαρχόντων κοινωνικών σχέσεων, είπε, απαντώντας έμμεσα στα σχόλια που έφεραν το Twitter να γίνεται περισσότερο «Facebook»:

Twitter can help make connections in real-time based on dynamic interests and topics, rather than a static social/friend graph. We get it.

— Jack (@jack) February 6, 2016

Αυτό ήταν το τελευταίο tweet με το οποίο ο Νο1 της υπηρεσίας αντιμετώπισε την κρίση #RIPTwitter, τα μηνύματα έχουν κοπάσει, αν και είναι πλέον φανερό ότι κάτι θα αλλάξει στο timeline του Twitter και τότε θα αποδειχτεί εάν πράγματι ο Ντόρσι ακούει ότι οι χρήστες δεν θέλουν να βλέπουν τα tweet των μελών με τους περισσότερους «ακόλουθους» και ότι, γενικότερα, δεν τους αρέσουν οι επεμβάσεις στο τι θα βλέπουν κατά προτεραιότητα, ούτε φυσικά τα πειράματα, σαν αυτό που προκάλεσε οργή στα μέλη του Facebook.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

Διαβάστε τις τελευταίες ενδιαφέρουσες εξελίξεις  για το Twitter:

In.gr Τεχνολογία