Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο γνωστός πιανίστας Χάρολντ Μέιμπερν στην Ελλάδα

Ο γνωστός πιανίστας Χάρολντ Μέιμπερν στην Ελλάδα

Ο πιανίστας Χάρολντ Μέιμπερν, ένας από τους καλύτερους post-bop μουσικούς, παρουσιάζει από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι και την 1 Φεβρουαρίου τη δουλειά του στο Half Note. Γεννήθηκε το 1936 στο Μέμφις και ξεκίνησε στη μουσική παίζοντας ντραμς. Σύντομα όμως στράφηκε στο πιάνο, μαθαίνοντας μόνος του και έχοντας ως πρότυπο στiλίστες όπως ο Phineas Newborn, Jr. […]

Ο πιανίστας Χάρολντ Μέιμπερν, ένας από τους καλύτερους post-bop μουσικούς, παρουσιάζει από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι και την 1 Φεβρουαρίου τη δουλειά του στο Half Note.

Γεννήθηκε το 1936 στο Μέμφις και ξεκίνησε στη μουσική παίζοντας ντραμς. Σύντομα όμως στράφηκε στο πιάνο, μαθαίνοντας μόνος του και έχοντας ως πρότυπο στiλίστες όπως ο Phineas Newborn, Jr. Παρότι ο Mάμπερν παρέμεινε ουσιαστικά αυτοδίδακτος, εξέλιξε μια ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα στην σύγχρονη hard bop, post-bop και soul jazz. Αρχικά στο Σικάγο και από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 στη Νέα Υόρκη έφτιαξε μια καριέρα που τον συνέδεσε με όλη την αφρόκρεμα της τζαζ.

Η δισκογραφική του πορεία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και μέχρι σήμερα παραμένει ιδιαίτερα εκλεκτική, ενώ οι συνεργασίες του είναι πολυάριθμες. Ο Χάρολντ Μέιμπερν είναι ένας τζάζμαν με μεγάλη δημοτικότητα σε Αμερική, Ιαπωνία και Ευρώπη και η μουσική του παρουσία αντικατοπτρίζεται σε άλμπουμ όπως το πρόσφατο Afro Blue όπου συμμετέχει η αφρόκρεμα του σύγχρονου jazz vocal. Το τρίο του είναι ένα μόνιμο και σταθερό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει ο φίλος και συνεργάτης του ντράμερ Τζόι Φρανσγουέρθ.


Πληροφορίες

Harold Mabern – πιάνο | Matyas Hofecker – μπάσσο | Joe Farnsworth – ντραμς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ., Δευτ. & Τρ.: 21.30.

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη), 35 ευρώ (VIP)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

entertainment.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024