Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση για την αρχαία Δωδώνη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Έκθεση για την αρχαία Δωδώνη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μετά την επιτυχία της έκθεσης για τη Σαμοθράκη, έρχεται στο Μουσείο της Ακρόπολης έκθεση για την αρχαία Δωδώνη, το αρχαιότερο ελληνικό μαντείο. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο από τον Ιούνιο του 2016.

Μετά την επιτυχία της έκθεσης για τη Σαμοθράκη, έρχεται στο Μουσείο της Ακρόπολης έκθεση για την αρχαία Δωδώνη, το αρχαιότερο ελληνικό μαντείο.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο από τον Ιούνιο του 2016.

Σε απολογισμό που πραγματοποίησε το Μουσείο για την έκθεση «Σαμοθράκη – Τα μυστήρια των μεγάλων θεών», η οποία εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου 2015 και ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, το Μουσείο ανέφερε ότι την έκθεση επισκέφθηκαν 44.434 Έλληνες και ξένοι πολίτες.

Η διοργάνωση της έκθεσης για τη Σαμοθράκη έγινε σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου και με την ουσιαστική συμβολή του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα, αφοσιωμένου εδώ και χρόνια στις αρχαιότητες της Σαμοθράκης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, παρουσιάστηκαν συνολικά 252 αρχαιολογικά εκθέματα από τη Σαμοθράκη, πολλά από τα οποία συντηρήθηκαν στα εργαστήρια του Μουσείου Ακρόπολης, στήθηκαν σε νέες μαρμάρινες βάσεις και πρόκειται να επιστρέψουν στο νησί για την επανέκθεσή τους στις ανακαινισμένες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σαμοθράκης.

Στις 21 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε διεθνής επιστημονική ημερίδα στο αμφιθέατρο του Μουσείου, με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τα εκθέματα με πλοηγούς τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου, με τη συμμετοχή τους στις θεματικές παρουσιάσεις «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» και «Οι Μεγάλοι Θεοί της Σαμοθράκης και η Αθηνά της Ακρόπολης».

Για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, το Μουσείο έδωσε τη δυνατότητα σε ομάδες σχολείων να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στη Σαμοθράκη» – ενώ για τα παιδιά και τους γονείς τους, με το ειδικό φυλλάδιο «Μια εξερεύνηση στα μυστήρια της Σαμοθράκης», οι μικροί επισκέπτες από 8 ετών περιηγήθηκαν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στην περιοδική έκθεση.

Τέλος, το Μουσείο διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας στο Instagram με στόχο τη συλλογή ελκυστικών φωτογραφιών από τις εμπειρίες του κοινού στο νησί της Σαμοθράκης (#MySamothrakiExhibition).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024