Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ένας από τους σοβαρά τραυματισμένους θεατές σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση των διοργανωτών του ραλλυ Dakar μετά το ατύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο 2/1 στην εναρκτήρια ειδική του ράλλυ όταν το X-Raid MINI που οδηγούσε η πρωτοεμφανιζόμενη στη διοργάνωση Κινέζα Guo Meiling, εκτράπηκε από την πορεία του πέφτοντας πάνω σε ομάδα θεατών.

Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση η κατάσταση ενός από τους τραυματίες  του ατυχήματος επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και χρειάστηκε να διακομισθεί σε άλλο νοσοκομείο στο Pergamino, κοντά στο Arrecifes.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες, η κατάσταση των επίσης σοβαρά τραυματισμένων πατέρα και του δεκάχρονου γιου του, είναι σταθερή σύμφωνα με τους διοργανωτές, και παραμένουν σε νοσοκομείο στο Pilar. Ένας ακόμα τραυματίας ο οποίος υπέστη κάταγμα γοφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Buenos Aires ενώ οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματίες έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.

Το ατύχημα συνέβη στην ειδική Prologue (μήκους 11 χλμ.) κοντά στο Buenos Aires η οποία στο road book χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη και η οποία είχε προστεθεί φέτος στο Dakar προκειμένου να διαμορφωθεί η σειρά εκκίνησης του κύριου αγώνα που θα ξεκινούσε την Κυριακή 3/1 αλλά ακυρώθηκε λόγω της έντονης βροχής.

auto.in.gr