Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Μπρουνέι, τα αγιοβασιλιάτικα καπέλα επισύρουν πενταετή φυλάκιση

Στο Μπρουνέι, τα αγιοβασιλιάτικα καπέλα επισύρουν πενταετή φυλάκιση

Για δεύτερη χρονιά, ο σουλτάνος του Μπρουνέι «υπενθύμισε» πως έχει τεθεί στο σουλτανάτο εκτός νόμου ο εορτασμός των Χριστουγέννων (από όσους δεν είναι χριστιανοί). Μουσουλμάνοι που θα συλληφθούν για το αδίκημα -που θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ακόμη και εάν κάποιος... φορά αγιοβασιλιάτικο καπέλο- θα κινδυνεύουν ακόμη και με φυλάκιση πέντε μηνών.

Για δεύτερη χρονιά, ο σουλτάνος του Μπρουνέι «υπενθύμισε» πως έχει τεθεί στο σουλτανάτο εκτός νόμου ο εορτασμός των Χριστουγέννων (από όσους δεν είναι χριστιανοί). Μουσουλμάνοι που θα συλληφθούν για το αδίκημα -που θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ακόμη και εάν κάποιος… φορά αγιοβασιλιάτικο καπέλο- θα κινδυνεύουν ακόμη και με φυλάκιση πέντε μηνών.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων, υπενθυμίζεται ότι ισχύει το περυσινό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι μουσουλμάνοι που θα συλληφθούν για εορτασμό των Χριστουγέννων θα μπορούν να διώκονται.

Οι χριστιανοί κάτοικοι της υπερσυντηρητικής μουσουλμανικής χώρας έχουν την άδεια να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, αλλά εντός των κοινοτήτων τους και αφού ειδοποιήσουν σχετικά τις αρχές.

Το Συμβούλιο των Ιμάμηδων εξήγησε με απόφασή του ότι οι υπερβολικές και ανοικτές εορταστικές εκδηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μιμητισμό τραυματίζοντας την πίστη των μουσουλμάνων και υπενθύμισε ότι θρησκευτικά σύμβολα όπως σταυροί, κεριά, χριστουγεννιάτικα δένδρα, τραγούδια, ευχές, στολισμοί, ήχοι και ενδύματα έχουν τεθεί εκτός νόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024