Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εδώ μέσα υπάρχουν επιβάτες, όχι χριστιανοί και μουσουλμάνοι»

«Εδώ μέσα υπάρχουν επιβάτες, όχι χριστιανοί και μουσουλμάνοι»

Ενέδρα είχε στήσει ομάδα ισλαμιστών ανταρτών σε λεωφορείο που ταξίδευε σε πόλη της Κένυας. Όταν το ακινητοποίησαν ζήτησαν από τους επιβάτες να κατέβουν και να χωριστούν σε δύο ομάδες. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Οι δεύτεροι αρνήθηκαν να πουν ποιοι ήταν οι χριστιανοί.

Ενέδρα είχε στήσει ομάδα ισλαμιστών ανταρτών σε λεωφορείο που ταξίδευε σε πόλη της Κένυας. Όταν το ακινητοποίησαν ζήτησαν από τους επιβάτες να κατέβουν και να χωριστούν σε δύο ομάδες. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι.
{{{ map }}}
Οι δεύτεροι αρνήθηκαν να πουν ποιοι ήταν οι χριστιανοί, λέγοντας στους αντάρτες ότι έχουν μία επιλογή: είτε να φύγουν είτε να τους σκοτώσουν όλους.

Αργότερα μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Αλί Ρομπά, κυβερνήτης της επαρχίας Μαντέρα, είπε ότι οι δράστες αποφάσισαν τελικά να φύγουν, φοβούμενοι αντίποινα.

Σύμφωνα με το BBC, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες της Αλ Σαχάμπ, η οποία αποτελεί παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της Αλ Σαχάμπ επιτέθηκαν πρόσφατα σε εμπορικό κέντρο της αφρικανικής χώρας, σκοτώνοντας 148 ανθρώπους. Όπως είχαν δηλώσει τότε επιζώντες, οι αντάρτες ξεχώρισαν τους χριστιανούς από τους μουσουλμάνους.

Η πόλη Μαντέρα βρίσκεται στα σύνορα της Κένυας με την Σομαλία. Το συγκεκριμένο λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο από το Ναϊρόμπι στη συγκεκριμένη πόλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024