Η γερμανική φίρμα με αφορμή την εξαιρετικά αποδοτική χρονιά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όπου «μετράει» συνολικά 19 νίκες σε F1, DTM, Formula 3 και GP3 Series, διοργάνωσε μια γιορτή αντάξια των επιτυχιών της με την συμμετοχή όλων των πρωταγωνιστών που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της φίρμας –και όχι μόνο- και η οποία φιλοξένησε μεταξύ άλλων έναν αγώνα-πρωτάθλημα επίδειξης των «πρώτων μεταξύ πρώτων».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Mercedes-Benz Arena στην Στουτγάρδη το οποίο διαμορφώθηκε σε πίστα ειδικά για την περίσταση υπό το βλέμμα 35.612 θεατών. Εκτός από την παρουσία νεών μοντέλων, τους αγώνες επίδειξης δεξιοτεχνίας και τα απαραίτητα μουσικά events με τη συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών που έγραψαν τον επίλογο της βραδιάς, η γερμανική φίρμα διοργάνωσε ένα άτυπο πρωτάθλημα όπου συμμετείχαν 16 οδηγοί μεταξύ των οποίων -φυσικά- οι Lewis Hamilton, Nico Roberg, Bernd Schneider αλλά και παλιοί γνώριμοι όπως oι David Coulthard και Mikka Hakkinen.

Για την ιστορία, το άτυπο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε με τετ α τετ αναμετρήσεις μεταξύ των οδηγών στην αυτοσχέδια πίστα του σταδίου και με την «χρήση» αυτοκίνητων από το οπλοστάσιο της AMG, αναδείχθηκε ο Daniel Juncadella, αφήνοντας πίσω του τους πρωταθλητές της F1 και του DTM. Επίσης στο πλαίσιο του event διοργανώθηκαν αγώνες και για τα πληρώματα των ομάδων της γερμανικής φίρμας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό οι οποίες και συναγωνίστηκαν για το ταχύτερο pit-stop. 

auto.in.gr