Οι «Καρμενσίτας» κάνουν κατάληψη στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μιλούν για τη χαρά της ζωής και την ανάγκη να επενδύουμε σε αξίες όπως η φιλία, η αγάπη και η αλληλεγγύη.

Δείτε τι είπαν στο in.gr για την παράσταση δύο από τους συντελεστές η χορογράφος Μαρία Κουσουνή και ο Αλέξανδρος Ευκλείδης που υπογράφει τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Η παράσταση που συνδυάζει όπερα και μπαλέτο με όχημα τη μουσική της θρυλικής Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ βασίζεται σε μια ιδέα της Μαρίας Κουσουνή –Α’ χορεύτριας του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Τη μουσική διεύθυνση μοιράζονται οι Χρύσανθος Αλισάφης, Ραφαήλ Πυλαρινός, Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ την ενορχήστρωση και τη διασκευή της μουσικής του Μπιζέ ανέλαβε ο Γιάννης Μπελώνης.
Οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Αιμιλίας Βασιλακάκη, τα σκηνικά υπογράφει ο Γιάννης Κατρανίτσας, τα κοστούμια η Τότα Πρίτσα και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

Συμμετέχουν η Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής, οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι, το Corps de Baller και Μονωδοί της ΕΛΣ. Στις παραστάσεις του Σαββάτου και Κυριακής συμμετέχει η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ολύμπια, μετά τη ματαίωση των παραστάσεων του Νοεμβρίου, λόγω στάσεων εργασίας και θα παρουσιάζεται μέχρι και τις 24 Απριλίου.

entertainment.in.gr