Η Vodafone ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσει το Fixed-Mobile Bonding, μια τεχνολογία που δεν χρησιμοποιείται από άλλο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, όπως επισημαίνει, και επιτρέπει στους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας μέσω του δικτύου της να έχουν σημαντικά ταχύτερη πρόσβαση στο Ίντερνετ. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι το δικό της σταθερό Internet θα επιτυγχάνει ταχύτητες υπερδιπλάσιες του VDSL (που φτάνουν τα 50Mbps).

Τονίζει δε πως παράλληλα, μέσα από τη σύγκλιση των δικτύων σταθερής και κινητής της Vodafone, επιτυγχάνεται αυτόματα και η αδιάλειπτη λειτουργία του σταθερού Internet, ακόμη και όταν κάποιο από τα δύο δίκτυα, σταθερό ή κινητό, είναι προσωρινά μη διαθέσιμο.

Η Vodafone Ελλάδας, συνεχίζοντας τις επενδύσεις στη συνεχή εξέλιξη της κινητής και σταθερής είναι το πρώτο μέλος στον όμιλο Vodafone που φέρνει την πρωτοποριακή υπηρεσία στους συνδρομητές της.

Η νέα αυτή υπηρεσία βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και θα γίνει διαθέσιμη στο προσεχές διάστημα, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Χωρίς να δίνει περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, η Vodafone φαίνεται ότι αξιοποιεί αμφότερα τα δίκτυα -καλωδιακά και κινητής τηλεφωνίας- που έχει στην διάθεσή της για να επιτύχει ταχύτερη πρόσβαση στο Ίντερνετ για τους συνδρομητές της, χωρίς να χρειαστεί ενδεχομένως να εγκαταστήσει οπτικές ίνες μέχρι το κέντρο ή τοπικά ώστε να καλύπτει με ταχύτητες VDSL περισσότερα σπίτια. Το Fixed Mobile Bonding είναι μια λύση λογισμικού και η υλοποίησή του εξαρτάται από τους κανόνες που θα ορίσει η εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον περισσότερες πληροφορίες για την υλοποίηση και λεπτομέρειες για την διαχείριση της κυκλοφορίας, όπως πότε θα αναθέτει στο δίκτυο LTE να μεταφέρει την κίνηση αντί του δικτύου ADSL, για ποιες υπηρεσίες καθώς επίσης, πότε θα το αποδεσμεύει, ώστε να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητα υψηλές χρεώσεις κίνησης δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία