Λίγες μόλις ημέρες μετά την διάθεσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κορέα, σταματάει η κυκλοφορία του πρώτου smartwatch της LG Electronics που επέτρεπε στους χρήστες να απαντούν στις κλήσεις τους και να ελέγχουν τα μηνύματά τους από το έξυπνο ρολόι τους, χωρίς να είναι σε ζεύξη με το smartphone τους.

Συμβατό με smartphones με λειτουργικό Android ή και iOS, το νέο LG Watch Urbane 2nd Edition LTE ήταν αυτόνομο, με δυνατότητα αξιοποίησης των ταχύτερων δικτύων 4G/LTE.

H επίσημη εξήγηση από τον κατασκευαστή αναφέρεται σε ένα πρόβλημα στο υλικό του ρολογιού που επηρεάζε την καθημερινή καλή του λειτουργία, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η πηγή του προβλήματος. Η LG δηλώνει τώρα πως η απόφαση για την επανακυκλοφορία του θα εξεταστεί στο μέλλον, αφού θέλει να διασφαλίσει πως ό,τι κυκλοφορεί με την επωνυμία της «παραμένει σύμφωνο με τα υψηλά στάνταρτ ποιότητας που έχει θέσει».

Το γεγονός δημιουργεί το εύλογο ερώτημα εάν η δυσλειτουργία αφορούσε στην σύνδεση μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, κάτι για το οποίο ξεχώριζε το LG Watch Urbane στην δεύτερη έκδοσή του. Κι αυτό καθώς, η λειτουργικότητα ενός έξυπνου ρολογιού περιορίζεται σημαντικά όταν είναι εκτός εμβέλειας smartphone -μέσω ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth-, για αυτό οι κατασκευαστές επιχειρούν είτε να τα εξοπλίσουν με δικό τους τσιπ κινητής τηλεφωνίας ή έστω, με Wi-Fi, με την υποστήριξη της Google και του ανανεωμένου Android Wear.

In.gr Τεχνολογία