Την παρέμβαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών σχετικά με την προστασία των μελών του έχουν συνάψει πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (Factoring) με τραπεζικούς ομίλους.

Οι φυσικοθεραπευτές λόγω των καθυστερήσεων του Ελληνικού Δημοσίου να προχωρήσει στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν από τον ΟΠΑΔ από το 2010, έχουν βρεθεί να οφείλουν τόκους και κεφαλαιοποιήσεις.

Πρόσφατα, μάλιστα, η Τράπεζα Πειραιώς απέστειλε επιστολές σε φυσικοθεραπευτές, που είχαν συνάψει σύμβαση παραχώρησης με factoring, για να προχωρήσουν στην ρύθμιση των οφειλών τους έως τις 27-11-2015, στο πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης καθυστερήσεων του κώδικα δεοντολογίας (Νόμος 4224/2014).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών υποστηρίζει ότι λόγω των καθυστερήσεων στις αποπληρωμές του Δημοσίου, μέλη του κινδυνεύουν με άμεσες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

«Είναι τραγικό το κράτος να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του και να δημιουργεί χιλιάδες θύματα που σήμερα κινδυνεύουν πραγματικά με καταστροφή. Θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει στις Τράπεζες για να προστατέψει τους πολίτες, καθώς την σημερινή κατάσταση το ίδιο δημιούργησε, καθυστερώντας την καταβολή των δεδουλευμένων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι φυσικοθεραπευτές ζητούν επίσης από το υπουργείο Υγείας την άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, σημειώνοντας ότι οι οφειλές πριν από τις 31-12-2010 φέτος παραγράφονται και πρέπει να ρυθμιστούν και νομοθετικά για να μην παραγραφούν.

health.in.gr