Με τη γαλλική σημαία στα χέρια, τιμώντας τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, πανηγύρισε ο S. Ogier τη νίκη του στη Μ. Βρετανία.

Παρά το γεγονός ότι ο Αλσατός είχε ήδη εξασφαλίσει τον τρίτο Παγκόσμιο Τίτλο της καριέρας του, θέλησε να κλείσει τη φετινή σεζόν με μια ακόμα νίκη, επικρατώντας στη μάχη που έδωσε με τον τοπικό ήρωα και οδηγό της αγωνιστικής ομάδας της Citroen Κriss Meeke.

O S. Ogier βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης από τις πρώτες ειδικές διαδρομές του αγώνα. Μάλιστα, βλέποντας τον J. Latvala να εγκαταλείπει πολύ νωρίς, δεν χρειαζόταν να ρισκάρει σε ένα ράλλυ που για μια ακόμα χρονιά έκρυβε αρκετές παγίδες.

Η απόλυτη κυριαρχία του S. Ogier αμφισβητήθηκε μόνο όταν αναγκάστηκε να επιβραδύνει μέσα σε ειδική εξαιτίας του ατυχήματος του T. Neuville.

O Αλσατός έπεσε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον K. Meeke, ωστόσο πολύ σύντομα κατάφερε να ανακτήσει την πρωτοπορία και να τερματίσει τελικά στην κορυφή, με διαφορά 26 δευτερολέπτων από το Citroen DS3 του Βρετανού.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο τρίτος οδηγός της VW Motorsport, Α. Μikkelsen, παρά το γεγονός ότι ο Νορβηγός δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

Τα δύο Hyundai i20 των Sordo και Paddon συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα του Ράλλυ Μ. Βρετανίας, ενώ μόλις για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, μέσα στη βαθμολογούμενες θέσεις τερμάτισε και ο R. Kubica.

Aποτελέσματα Ράλλυ Μ. Βρετανίας 2015

1Sebastien OgierVolkswagen MotorsportVolkswagen3h03m02.0s
2Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen26.0s
3Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen36.2s
4Dani SordoHyundai MotorsportHyundai2m51.3s
5Hayden PaddonHyundai MotorsportHyundai3m00.5s
6Elfyn EvansM-Sport World Rally TeamFord3m09.1s
7Mads OstbergCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen4m28.4s
8Stephane LefebvreCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen5m38.4s
9Robert KubicaRK World Rally TeamFord6m22.7s
10Lorenzo BertelliFWRT s.r.l.Ford8m05.0s

auto.in.gr