Το TAG Heuer Connected είναι το πρώτο smartwatch που κατασκευάστηκε από ελβετό ωρολογοποιό, αξιοποιώντας αμερικανική τεχνολογία. Το πολυτελές ρολόι, ενδεδυμένο με Android Wear, θα πωλείται αντί 1500 δολαρίων. Για την κατασκευή του, η TAG Heuer συνεργάστηκε με την Intel και την Google, μια συνεργασία που έγινε γνωστή τον Μάρτιο. Η Intel ανέλαβε να το εξοπλίσει επαρκώς ώστε να επιτρέψει την αναμετάδοση μουσικής με streaming, την ασύρματη επικοινωνία μικρής και μεγαλύτερης εμβέλειας (Bluetooth και Wi-Fi) και ανέθεσε στην Google την διαχείρισή του με το λειτουργικό σύστημα Android Wear.

Το TAG Heuer Connected βασίζεται στον Intel Atom Z34XX. Η διάμετρος του ρολογιού είναι 46 χιλιοστά και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι ένα εξαιρετικά ακριβές ρολόι με οθόνη 240 pixel ανά ίντσα καλυμμένη από κρύσταλλο από ζαφείρι και περίβλημα από τιτάνιο επιπέδου 2, υλικό που το  καθιστά πιο ελαφρύ αλλά και πιο ανθεκτικό απ’ότι το σίδερο ή ο χρυσός.

Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά επίσης, αποθηκευτικός χώρος 4GB και RAM 1GB, και μπαταρία 410mAh. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για Android Wear smartwatch, συνεργάζεται με iOS, δηλαδή iPhone, αν και δεν έχει σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό. Η TAG Heuer έχει συνεισφέρει στο λογισμικό με app που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό της για την υποστήριξη της επωνυμίας της.

In.gr Τεχνολογία