Η επιστροφή της Κίνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ δεκαεπτά χρόνια μετά την πρώτη και τελευταία συμμετοχή της στον θεσμό, ξεχωρίζει από το αγωνιστικό καλαντάρι της νέας σεζόν που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ως είθισται, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσει από το Monte Carlo. Η εκκίνηση του φημισμένου αγώνα που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της σεζόν θα δοθεί στις 22 Ιανουαρίου.

Η μακρινή Αυστραλία πρόκειται να φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου.

Το Ράλλυ Κίνας καλώς εχόντων των πραγμάτων πρόκειται να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9 έως 11 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας -κυρίως για λόγους ασφαλείας- τη μεγαλύτερη πρόκληση του διοργανωτή, ο οποίος ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος.

«Καλωσορίζουμε την Κίνα στον θεσμό και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με μια επιτυχημένη και έμπειρη διοργάνωση»

«Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά νέων αυτοκινήτων παγκοσμίως και μεταφέροντας το WRC εκεί, δίνουμε στους κατασκευαστές την ευκαιρία να επιδείξουν τα προϊόντα τους σε ένα πρωτάθλημα που βασίζεται σε αυτοκίνητα παραγωγής».

«Η επιστροφή της Κίνας πραγματοποιείται με την καθολική υποστήριξη των κατασκευαστών που συμμετέχουν στον πρωτάθλημα», δήλωσε ο Oliver Ciesla, επικεφαλής της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Πρόγραμμα WRC 2016

January 22-24 Monte Carlo
February 12-14 Sweden
March 4-6 Mexico
April 22-24 Argentina
May 20-22 Portugal
June 10-12 Italy
July 1-3 Poland
July 29-31 Finland
August 19-21 Germany
September 9-11 China
Sep 30-Oct 2 France
October 14-16 Spain
October 28-30 Great Britain
November 18-20 Australia

auto.in.gr