Στην «τραγουδίστρια της Νίκης», τη Σοφία Βέμπο, είναι αφιερωμένη η φετινή εορταστική εκδήλωση του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, για την επέτειο του «ΟΧΙ» τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου ώρα 9.00 π.μ.

Στην Εκδήλωση θα παρουσιαστεί σπάνιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή της μεγάλης μας τραγουδίστριας και ηθοποιού, (από τα χρόνια στην Καλλίπολη, τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την εξορία της στη Μέση Ανατολή, το Κάιρο και την επιστροφή της στην Αθήνα) μέσα από το θεατρικό έργο που συνέγραψαν, βασισμένοι στην αυτοβιογραφία της που δημοσιεύθηκε στον «Εθνικό Κήρυκα», μαθητές και εκπαιδευτικοί της Στ’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων.

Πλαισιωμένη από τη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα η δημοφιλής τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ, θα μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στο κλίμα της ηρωικής εποχής μέσα από τα πασίγνωστα τραγούδια «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Στον πόλεμο βγαίνει ο Ιταλός» κ.α. Η ίδια θα καταθέσει την προσωπική της μαρτυρία για τη Σοφία Βέμπο.

Την ίδια ημέρα, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Ι.Β. των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ θα έχουν προσκεκλημένη τη σπουδαία συγγραφέα Άλκη Ζέη. Η καταξιωμένη λογοτέχνης, που έζησε την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης, ενσωματώνει στο έργο της τα βιώματά της και με ένα μαγικό τρόπο πλέκει την ιστορία με την τέχνη και την κάνει μυθιστορία. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναγνωστούν επιλεγμένα αποσπάσματα των βιβλίων της και η ίδια θα συνομιλήσει με τους μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων. Η χορωδία και η ορχήστρα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί».

Ξένη δημοσίευση