Η καταρρακτώδης βροχή η οποία μάλιστα οδήγησε στην ακύρωση ειδικών διαδρομών σημάδεψε το φέτινο Tour de Corse το οποίο κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο J. Latvala.

O Φιλανδός οδηγός της VW κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού Evans, ο οποίος μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή του Σαββάτου διατηρούσε την πρώτη θέση της κατάταξης.

Νωρίτερα, χτυπημένος από μια βλάβη στο σύστημα μετάδοσης του δικού του Polo R WRC, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2015, S. Ogier, έχασε κάθε ελπίδα διάκρισης.

Παρόλα αυτά ο Αλσατός επέστρεψε στον αγώνα υπό το καθεστώς Rally2 και κέρδισε τους τρεις βαθμούς σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της υπερειδικής διαδρομής.

Την ίδια τύχη είχε και ο R. Kubica, με τον Πολωνό να αρκείται στη  δεύτερη θέση της υπερειδικής διαδρομής, η οποία εκτός των άλλων έκρινε και τη μάχη ανάμεσα στον Evans και τον Mikkelsen.

Ο Δανός οδηγός της VW έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, κερδίζοντας κατά τη διάρκεια της υπερειδικής διαδρομής έως και 8,3 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, ο Evans δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, αυξάνοντας τον ρυθμό του και διατηρώντας τη δεύτερη θέση του αγώνα, η οποία αποτελεί και μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην καριέρα του.

Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία ο K. Meeke, κερδίζοντας τη μάχη που έδωσε με τον Κ. Αbbring, ενώ πέμπτος τερμάτισε ο H. Paddon με το Hyundai i20 WRC.

Σε απόσταση 6,2 δευτερολέπτων από τον οδηγό της κορεατικής ομάδας βρέθηκε ο M. Ostberg, τη στιγμή που ο D. Sordo «έκλεβε» στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα την έβδομη θέση από τον B. Bouffier.

Tην πρώτη δεκάδα του Ράλλυ Γαλλίας συμπλήρωσαν οι Sarrazin και Tanak με Ford Fiesta WRC.  

1Jari-Matti LatvalaVolkswagen MotorsportVolkswagen2h39m46.7s
2Elfyn EvansM-Sport World Rally TeamFord43.1s
3Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen46.3s
4Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen1m33.4s
5Hayden PaddonHyundai Motorsport NHyundai1m53.6s
6Mads OstbergCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen1m59.8s
7Dani SordoHyundai MotorsportHyundai2m10.4s
8Bryan BouffierM-Sport World Rally TeamFord2m12.8s
9Stephane SarrazinFirst MotorsportFord2m39.3s
10Ott TanakM-Sport World Rally TeamFord3m43.0s

  

auto.in.gr